Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon
antamaa kasteopetusta,
jota jokainen paikallisseurakunta on velvoitettu järjestämään omille seurakuntalaisilleen. Rippikoulun tarkoitus on vahvistaa nuoren yhteyttä Kolmiyhteiseen Jumalaan ja omaan kotiseurakuntaansa.

Kaikki lähtee liikkeelle kasteesta. Kasteessa meidät otetaan seurakunnan jäseniksi ja Jumalan lapsiksi. Vanhemmille ja kummeille on annettu kasteessa tehtäväksi huolehtia lapsensa kristillisestä kasvatuksesta. Kirkko tukee tässä tehtävässä ja kutsuu ja kokoaa vuosittain 15 vuotta täyttäviä nuoria pohtimaan yhdessä Jumalaa, maailmaa, ihmistä, elämän koko kirjoa iloineen ja suruineen.

Rippikoulu kestää kaiken kaikkiaan puoli vuotta.

Rippikoulu ei ole siis pelkkä leirijakso, vaan siihen kuuluvat kiinteästi kaikki ryhmän yhteiset tapaamiset, kotitehtävät (mm. Minä-aine) ja oman kotiseurakunnan tapahtumiin osallistuminen. Niistä muodostuu rippikoulu, vaikka usein ajatellaankin, että pääjuttu olisikin leiri.

Kotiseurakuntasi järjestää leirimuotoisten rippikoulujen lisäksi lähirippikoulun, jonka kokoontumiset ovat arkisin koulupäivän jälkeen joko Nikkilässä tai Söderkullassa. Mikäli nuori käy koulua pienryhmässä niin sellainen on mahdollista myös rippikoulussa eli rippikouluryhmän koko on tällöin max 6-8. Vaikka rippikouluja on monenlaisia, voidaan rippikoulu aina tiivistää kolmeen sanaan: elämä, usko ja rukous.

Rippikoulu on mahdollisuus syvempään yhteyteen Jumalan ja muiden kristittyjen kanssa. Se on samalla myös mahdollisuus koko perheelle tutkailla elämän tärkeitä asioita yhdessä.

Seurakuntamme rippikouluun liittyviin kysymyksiin vastaa
pastori Mirkko von Hintze, puh. 050 566 3687, mirkko.vonhintze@evl.fi

Rippikouluesite 2016