Perheleiri 24.11.-26.11.
Ilmoittautuminen käynnissä!
Ruokakasseja jälleen saatavilla
Lue lisää..
Reformaation merkkivuoden teemaviikko 5.11.-11.11.
seurakunnassamme, lue lisää:
Pyhäinpäivän messu la 4.11. klo 16 Valon kappelissa
Musiikkia kappelissa klo 15
Ystävyysseurakuntamatka Viroon
24.-27.11., ilmoittaudu mukaan!
Rippikoulu 2018 ilmoittautuminen
on alkanut, lue lisää!
Hautojen hallintaoikeuksista ilmoitus
seurakuntayhtymältä, lue lisää..
LEIRIT Nilsaksessa kouluikäisille!
Lokakuussa, lue lisää..
PIHAPARKKI LAPSILLE
keskiviikkoisin, lue lisää..
Pappilan parisuhdeilta 12.10.
Lue lisää..
Syysesite 2017
on ilmestynyt!
Diakoniapäivystys ti ja to
klo 10-12
Virkatodistus

Sipoon suomalainen seurakunta antaa virkatodistuksia/sukuselvityksiä seurakunnan tämänhetkisistä ja aiemmista jäsenistä siltä ajalta kuin he ovat olleet kirjoilla Sipoon suomalaisessa seurakunnassa.

Vuoden 2013 alusta alkaen on otettu käyttöön kirkon yhteinen jäsenrekisteri, joka kattaa kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat 1.10.1999 alkaen. Tämä tarkoittaa, että seurakunta, jossa henkilö on ollut viimeiseksi kirjolla, voi yhdellä todistuksella todistaa henkilön 1.10.1999 jälkeiset kirjoillaoloajat eri ev.lut. seurakunnissa. Tätä aikaisemmat seurakunnissa kirjoillaoloajat täytyy vielä toistaiseksi tilata aikaisemman käytännön mukaisesti kyseisistä seurakunnista.

1) Perushenkilötiedot sisältävä virkatodistus (elää todistus)
Käyttötarkoituksesta riippuen todistukseen merkitään perushenkilötiedot myös puolisosta ja/tai lapsista ja/tai vanhemmista. Todistuksen saa odottaessa. Postitettavat todistukset pyritään tekemään tilauspäivänä.

2) Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus
Sukuselvitys on tietosisällöltään laajempi. Siihen merkitään mm. muuttotiedot ja maininnat puolisosta ja lapsista. Jos henkilöllä ei ole lapsia, todistukseen merkitään vanhemmat ja sisarukset. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja muuhun kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvitys EI ole sama asia kuin sukututkimus! Sukuselvityksen toimitusaika on noin viikko.

3) Sukututkimukset
Sukututkimuksen tilataan aina kirjallisesti joko vapaamuotoisesti
tai
oheisella tilauslomakkeella. Sukututkimusten toimitusaika 1kk>HINNASTO:

Maksuttomat todistukset:
Päätöksen mukaan henkilön oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseksi
Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä tulostettu todistus, joka koskee seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja (ns. elää-todistus), on maksuton.


8 euroa maksavat todistukset:
Mikäli jäsentietojärjestelmästä saatavaan todistukseen tulee laajempia tietoja (esimerkiksi henkilön muuttotietoja, aviopuolison, lasten tai vanhempien tietoja), virkatodistuksesta veloitetaan 8 euroa. Todistukset, jotka laaditaan manuaalisesti ja niiden tietosisältö pohjautuu Kirjuri-jäsentietojärjestelmään ja/tai perhelehtiin, maksavat 8 euroa. Tällöin todistukseen kirjoitettavan tiedon määrällä ei ole vaikutusta todistuksen hintaan. Jos manuaalisesti laadittavaan todistukseen haetaan tietoa kirjamuotoisista kirkonkirjoista ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä muutto-, avioliitto- tai kuolintietoa, todistus maksaa 8 euroa. Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 euroa.


30 euroa maksavat todistukset:
Muista kuin yllä mainituista manuaalisesti tehdystä todistuksista peritään 30 euroa. Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 euroa.


Sukututkimusta varten laadittujen todistusten maksut
Sukutukimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheu-tuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 15 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Jos todistuksen laatimiseen kuluu 1 tunti ja 15 minuuttia, laskutetaan asiakkaalta perusmaksu 30 euroa ja 2 x 30 minuutin ajalta 15 euroa, yhteensä 60 euroa. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.


Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten maksut
Tieteellistä tutkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksua 12 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksua 5,50 euroa.


Toimitusmaksu
Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa. Jos maksullinen todistus lähetetään ulkomaille, lisätään kustannuksiin vielä posti- ja pankkipalvelumaksut. Mikäli todistus ja lasku lähetetään eri osoitteisiin, veloitetaan toimitusmaksun (5,50 €) lisäksi vielä erillinen 5,50 euron lähettämismaksu. Yhteensä toimitus- ja postikuluja tulee tällöin 11 euroa. Mikäli laskuttaja joutuu lähettämään maksukehotuksen, veloitetaan siitä 7 euroa.

 
VIRKATODISTUKSEN TILAUS:

Voit tilata virkatodistuksen puhelimitse, sähköpostitse tai asioimalla kirkkoherranvirastossa.
Voit myös ladata tulostettavan lomakkeen ja toimittaa sen postitse tai sähköpostitse kirkkoherranvirastoon.
 
SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA
Iso kylätie 1, 04130 SIPOO
ma-pe 9-12 
puh. (09) 239 1525, fax. (09) 239 2711
sipoon.suomalainen.seurakunta(at)evl.fi