Hallinto

Sipoon seurakuntayhtymässä toimii kaksi seurakuntaa, Sipoon suomalainen seurakunta ja Sibbo svenska församlin. Kummallakin seurakunnalla on oma seurakuntaneuvosto, joka johtaa seurakunnan toimintaa. Sipoon suomalaisen seurakunnan puheenjohtajana toimii kirkkoherra Juha Ilonen, ja sihteerinä 31.12.2017 asti seurakuntapastori Elisa Varkemaa ja 1.1.2018 alkaen seurakuntapastori Tanja Louhivuori.

Seurakuntaneuvoston jäsenet valitaan seurakuntavaaleissa. Nykyinen nelivuotiskausi päätyy vuoden 2018 loppuun. Seurakuntavaalit järjestetään seuraavan kerran marraskuussa 2018, ja niissä valitaan luottamushenkilöt kaudelle 2019-2022 sekä seurakuntaneuvostoon että yhteiseen kirkkovaltuustoon. Seurakuntaneuvosto päättää niiden varojen käytöstä, jotka seurakunnalle osoitetaan seurakuntayhtymän talousarviossa.

Sipoon seurakuntayhtymän ylintä valtaa käyttää yhteinen kirkkovaltuusto. Se päättää mm. yhtymän talouden päälinjoista.

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto johtaa yhtymän toimintaa, taloutta ja hallintoa. Se toimii myös yhteisen kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä.

Sipoon suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvosto:

Juha Ilonen, puheenjohtaja, kirkkoherra

Mervi Lehikoinen, varapuheenjohtaja

Anu Aalto

Tuomas Alaterä

Heidi Heikkilä

Kaarlo Kuntsi

Hannu Maliniemi

Riitta Nissinen

Marita Oksman

Salla Saari

Ulla Siirto