YHTEISVASTUU

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtee keräämään rahaa yhteisvastuukeräykseen. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon suurin vuosittainen keräys, joka auttaa hädänalaisia uskontoon, syntyperään tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Vuosittain 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien avustustyöhön.

Voit olla mukana monin eri tavoin: vapaaehtoisena lipas- tai listakerääjänä, lahjoittajana, tapahtumiin osallistumalla tai Yhteisvastuu-tuotteita hankkimalla.

Yhteisvastuu 2018

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen avulla torjutaan nälkää ja köyhyyttä. Suomessa keräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissä pahiten kärsineitä ihmisiä. Avun vie perille Kirkon ulkomaanapu.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä.

Yhteisvastuutapahtumat 2018

Yhteisvastuukeräyksen ja kevätkauden avausmessu
kynttilänpäivänä su 4.2. klo 10 Sipoon kirkossa