Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet ja mikä tahansa muu murhe,
voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Lisää tietoa löydät löydät Apua ja tukea -pääsivultamme >>

Mutta miten ikinä uskallan?

Soita tai tule rohkeasti tapaamaan meitä päivystysaikana, me kuuntelemme, kannustamme ja rohkaisemme sinua. Jos päivystysajankohta ei sovi sinulle, soita tai lähetä sähköpostia ja varaa aika.

Diakoniapäivystys ti ja to klo 10-12
Virastotalo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo (Nikkilä)

Toimintaperiaatteemme

Seurakunnan diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua. Diakoniatyöltä voi hakea apua silloin kun elämässä tulee eteen vaikeuksia. Niitä voivat olla esimerkiksi huoli taloudellisesta toimeentulosta, säröt ihmissuhteissa, oma tai läheisen sairaus tai muu yllättävä kriisi.

Diakoniatyöntekijä on koulutukseltaan joko sosionomi tai sairaanhoitaja. Hänen kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti ja etsiä yhdessä ratkaisuja. Kenenkään ei tarvitse jaksaa elämässä yksin.

Diakoniatyössä kohdataan kaiken ikäisiä ihmisiä ja tehdään yhteistyötä mm. kunnan kotihoidon, sosiaalityön, perhetyön ja muiden sipoolaisten toimijoiden kanssa.

Diakonian lähtökohtana ovat Jeesuksen esimerkki ja hänen opetuksensa. Jeesus kohtasi apua tarvitsevia, köyhiä, sairaita ja syrjäytettyjä. Hän kuunteli, paransi ja auttoi heitä sekä julisti anteeksiantamuksen sanomaa. Kuka tahansa saattaa joskus tarvita muiden apua. Diakoniatyön tavoitteena on tuoda kristillinen usko, toivo ja rakkaus voimavaraksi elämään ja arkeen.