Äijäpiiri kokoontui tutkimaan Samuelin kirjaa. Mukana tällä kertaa Mauno Ojanen (vas.), Erkki Sevanto, Jari Hiltunen, Hannu Malinen, Jari Ala-Ilomäki ja Veikko Halme.

Äijät tutkivat Raamattua

”Tämä on kyllä ihan tavallinen Raamattupiiri, mutta muotoutui Äijäpiiriksi paikallislehden kirjoituksessa”, seurakunnan äijäpiiriläinen Erkki Sevanto valaisee.

Lokakuussa Äijäpiiriin seurakuntatalolle Nikkilään kokoontui kuusi äijää, joskus on enemmänkin osallistujia. Samanlainen piiri kokoontuu myös Söderkullassa. Molemmilla paikkakunnilla kokoontumisia on kaksi kuukaudessa. Väliin jää siis aina reilusti aikaa lukea seuraava Raamatun teksti ja miettiä kysymyksiin vastauksia. Piirillä on jo pitkä 12 vuoden historia.

Lokakuun toisella viikolla käsiteltävänä tekstinä oli toinen Samuelin kirja ja erityisesti Daavidin persoona. Kuninkaalla oli monta vaimoa, mutta silti hän tarvitsi erityisen sängynlämmittäjän. Valaistusta asiaan äijäpiiriläiset hakivat yhdessä sen ajan kulttuurista ja Raamatusta.

”Aina ei vastauksia teksteihin löydy, jolloin siirrymme seuraavaan kysymykseen, Sevanto kertoo.

Piirin jäsenet johtavat puhetta kukin vuorollaan Internetistä löytyvien Majlis Janatuisen Ilosanoma-piirien kysymysten pohjalta. Janatuinen on eläkkeellä oleva Japanin lähetti. Koulutukseltaan hän on englanninopettaja ja teologian maisteri. Hän on luonut Ilosanomapiiri-käsitteen ja kirjoittanut useita keskustelukysymyksiä sisältäviä oppaita, joita on käännetty useille eri kielille sekä ilosanomapiirejä että muita raamattupiirejä varten. Hän on myös kouluttanut piirinvetäjiä monissa Euroopan, Aasian ja Afrikan maissa.

Raamatun tutkimus pienessä piirissä pakottaa ajattelemaan tekstiä syvemmin itse ja lisää Raamatun henkilökohtaista tuntemusta. Useille se on myös omaa uskoa syventävä elementti.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty loppuvuodesta 2017 osana