Laulava Kuppila siirtyy Söderkullan kirkon tiloihin syksyllä 2018!

Hilkka Patala ja Aune Sällström ovat Laulavan Kuppilan vakilaulajia.

Laulavassa kuppilassa kaikki osaavat laulaa

Söderkullaan Lindassa pitkän pöydän ääreen kokoontuu tiistaisin niitä, jotka haluavat laulaa. Laulavan Kuppilan nimellä kulkeva harrastuspiiri on kokoontunut jo kohta parikymmentä vuotta. Jokaisen eteen ilmestyy laulumoniste, yksi monista.

”Monisteita on vuosien varrella tullut paljon, jo iso pino”, Hilkka Pajala kertoo.

Vaikka on kyse seurakunnan laulupiiristä, kaikki laulut eivät suinkaan ole virsiä tai hengellisiä lauluja, vaan mukana on myös monille hyvin tuttuja tangoja, valsseja ja kupletteja.

Lokakuun tiistaina piirin aluksi Lene Havu luki Leena Impiön runon ” Kiitos niistä, jotka kulkevat rinnalla”. Se sopi loistavasti näiden laulajien piiriin; ovathan he kulkeneet toistensa rinnalla jo vuosia.

Laulavaa kuppilaa säestää kanttori Marko Korven-Korpinen, joka myös kertoo rytmistä ja soinnuista eri laulujen kohdalla.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana