Ajankohtaista seurakunnasta

Yhteisvastuukeräys 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja ulkomailla

30.1.2018 09.46

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Keräyksen avulla tuodaan välitöntä helpotusta ihmisten arkeen esimerkiksi antamalla ruoka-apua. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Avun vie perille Kirkon ulkomaanapu.

Miljoonilla ihmisillä maailmassa ei ole riittävästi ruokaa. Suomessa 470 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuullisen vähimmäiskulutukseen, jolloin pienikin yllättävä poikkeama arjessa voi syöstä elämän raiteiltaan. Afrikassa ja Lähi-idässä yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Ruoan saanti ei ole mahdollista sotien tai jatkuvien levottomuuksien vuoksi. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet vaikeuttavat ruoantuotantoa. Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys kiinnittää huomiota siihen, että jokaisella on oikeus riittävään ravintoon. Evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys käynnistyy sunnuntaina 4.2.2018.

Kevätkauden ja Yhteisvastuukeräyksen avausmessu 4.2. klo 10 Sipoon kirkossa.