HUOM. Virastotalolla toistaiseksi rajattua palvelua koko kesän

Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan aikana seurakuntien kirkkoherranvirastot ja taloustoimistot palvelevat 31.8.2021 asti puhelimitse ja sähköpostitse sekä ajanvarauksella. Suosittelemme asiointia puhelimitse klo 9-12 / p. 09 239 1525 tai sähköpostitse sipoon.suomalainen.seurakunta@evl.fi tai Palautelomakkeen kautta. Tilojen varauksien yhteydessä avaimen nouto ja palautus sovitaan etukäteen.

Tiedote 16.6.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 14.6.2021 päätöksiä toimialueellaan. Määräykset ovat voimassa 15.6.-14.7.2021. 

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli antaa viranomaisten päätösten johdosta seuraavat ohjeet hiippakunnan seurakunnille. Ohjeiden mukaiset rajoitukset ovat voimassa 14.7.2021 asti.

Kaikki seurakuntien tilaisuuksien (ml. jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset) sekä seurakuntien tiloissa tapahtuvien tilaisuuksien kokoontumisrajoitukset kumotaan. Tilaisuuksissa ja seurakuntien tiloissa on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia. 

Tilojen käytön terveysturvallisuus

Seurakuntien tiloihin saa tulla vain täysin terveenä. Tämä on muun muassa kirkollisiin toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. 

Kaikissa seurakunnissa tulee noudattaa erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytössä tartuntatautilain mukaisia yleisiä hygieniavaatimuksia: 

• asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen 

• asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet 

• tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan 

• asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan

Sipoon seurakuntayhtymän tiloissa noudatetaan seuraavia tilakohtaisia suosituksia kokoontumismäärissä:

Sipoon kirkko 250 hlöä
Sipoon vanha kirkko 50 hlöä

Valon kappeli (siunauskappeli) 50 hlöä

Kirkonkylän seurakuntatalo:
Iso sali 50 hlöä
Uusi sali 40 hlöä
Pieni sali 15 hlöä

Pappila:
Juhlasalit 25 hlöä
Nuorisotila 10 hlöä

Söderkullan kirkko:
Kirkkosali 50 hlöä
Seurakuntasali ja terassi 30 hlöä
Alakerran nuorten tila ja kerhotila 30 hlöä

Lisäksi 15.6. lähtien on mahdollista pyytää kirkollisia toimituksia järjestettäväksi myös muualla kuin seurakunnan tiloissa (mm. kotikasteita), mikäli ne ovat terveysturvallisesti mahdollista toteuttaa.

Hiippakunta muistuttaa THL:n ohjeista:

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uuden virusmuunnoksen leviämistä. 
 
1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.  

2. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.  

3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.

4. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä  

5. Lataa Koronavilkku-sovellus.  

6. Ota rokote, kun vuorosi tulee