Virastotalolla toistaiseksi rajattua palvelua

Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan aikana seurakuntien kirkkoherranvirastot ja taloustoimistot palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse sekä ajanvarauksella. Suosittelemme asiointia puhelimitse klo 9-12 / p. 09 239 1525 tai sähköpostitse sipoon.suomalainen.seurakunta@evl.fi tai Palautelomakkeen kautta. Tilojen varauksien yhteydessä avaimen nouto ja palautus sovitaan etukäteen.

Huom. vuokrattavat tilat:

- Pieneen saliin ja Pappilaan ei oteta varauksia tällä hetkellä.
Kesäajalle (kesä-heinä- ja elokuu) voi alustavasti varata esim. Pappilan, mutta vuokraus tapahtuu tilaisuuden hetken rajoitusten ja sääntöjen mukaisesti. 

- Iso sali, Uusi sali ja Söderkullan kirkon seurakuntasali voidaan vuokrata tilaisuuksiin. 
Osallistujia saa olla max. 10 henkeä.

Koronarajoitukset jatkuvat 30.4.2021 saakka

Tiedote 9.4.2021 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään 31.3.2021 kieltänyt kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueilla 30.4.2021 asti.  

Aluehallintovirasto on lisäksi velvoittanut järjestämään yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytön siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Tiloissa on ohjeet ja suunnitelma, miten estämme lähikontaktit 

Tilaisuuksissa (kirkolliset toimitukset mm. hautaan siunaaminen, kaste, avioliittoon vihkiminen ja avioliiton siunaaminen) voi olla papin, kanttorin ja suntion lisäksi korkeintaan 6 muuta henkilöä. Kirkollisia toimituksia järjestämme 31.5.2021 asti vain seurakunnan tiloissa. 

Seurakunnan kokoava toiminta ja aikuisten sekä nuorten pienryhmätoiminta seurakunnan tiloissa keskeytetään 30.4.2021 asti lukuun ottamatta lyhyitä ehtoollishetkiä.   

Seurakunta jatkaa jumalanpalvelusten suoratoistoa siten, että jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukseen voi osallistua ”Kirkko Sipoossa – Kyrkan i Sibbo” Youtube-kanavalla.  

Seurakuntien tiloihin saa tulla vain täysin terveenä. Tämä on muun muassa kirkollisiin toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa yli kahden metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tarjoamme mahdollisuuden. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.  

Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uuden virusmuunnoksen leviämistä.
 
1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.  
2. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.  
3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.  
4. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä  
5. Lataa Koronavilkku-sovellus.  
6. Ota rokote, kun vuorosi tulee  

Ohjeistus