Tiedote 3.9.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 3.9.2021 päätöksen, jolla kumotaan kahden metrin turvavälivelvoite sisällä järjestetyissä tilaisuuksissa.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli antaa viranomaisten päätösten johdosta seuraavat ohjeet hiippakunnan seurakunnille. Ohjeiden mukaiset rajoitukset ovat voimassa kaikissa Helsingin hiippakunnan seurakunnissa 4.9.- 30.9.2021. 

Helsingin hiippakunnan seurakuntien sisätiloissa voidaan järjestää yli kymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttäen, että tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä, osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta. 

Tarkemmat tilakohtaiset osallistujamäärät löytyvät alempaa tältä samalta sivulta. Lisäksi tietoa osallistujamääristä jaetaan kirkkoherranvirastossa (p. 09 239 1525 ma-pe klo 9-12; s-posti: sipoon.suomalainen.seurakunta@evl.fi).

Ulkotiloissa voidaan järjestää yli 50 henkilön tilaisuuksia edellyttäen, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta. 

Seurakunnissa noudatetaan seuraavia yleisiä hygieniavaatimuksia:

• asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen 

• asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet 

• tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan 

• asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Seurakuntien tiloihin saa tulla vain täysin terveenä. Tämä on muun muassa kirkollisiin toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. 

Hiippakunta muistuttaa THL:n ohjeista. Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uusien virusmuunnosten leviämistä. 

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona. 
2. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin. 
3. Pese kädet, yski hihaan. 
4. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä 
5. Pidä Koronavilkku-sovellus päällä. Noudata ohjeita. 
6. Ota rokote, kun vuorosi tulee
 

TILAKOHTAISET ENIMMÄISMÄÄRÄT AJALLA 4.9.-30.9.2021

 
Tilat ja enimmäismäärä (hlöä)
 
Sipoon kirkko 400
Vanha kirkko  60
Valon kappeli 50
  
Seurakuntatalo:  
Iso sali 60
Uusi sali 40
Pieni sali 15
Nuorten kellari 40 (=koko alakerta)  
Päiväkerhotila 20 (sisältäen hartaustilan)

Pappila:  
Juhlasalit 20
Nuorisotila 10
(juhlasalit ja nuorisotila on mahdollista vuokrata yhdessä salien hinnalla)
 
Söderkullan kirkko:  
Kirkkosali 50
Seurakuntasali 30
Nuortentila 30
Kerhotila 15
Päiväkerhotila 15

KIRKKOHERRANVIRASTO neuvoo varaajia huomioimaan nämä tilojen enimmäismäärät. 

UUSIA KOTIKASTEITA emme ota nyt, mutta ennalta sovitut kotikasteet pyritään järjestämään.