Pääsiäisen Jumalanpalvelukset striimataan

Kirkko Sipoossa - Kyrkan i Sibbo Youtube-kanavan kautta.

Seuraa ajankohtaisia tiedotteita seurakunnan nettisivuilta ja facebookista!

Pääsiäisaskartelukassien tilaus on päättynyt, kiitos kaikille tilaajille! :) Lisätietoja: nuorisotyönohjaaja Sansku, sanna.rauhala@evl.fi / 050 469 6806

Hiljainen viikko

Palmusunnuntain ja pääsiäisen välissä on hiljainen viikko. Silloin monen seurakunnan viikkotoiminta on tauolla. Iltaisin kirkoissa järjestetään konsertteja tai hartauksia. Hiljaisen viikon aikana pidetään perinteisiä ahtisaarnoja, joissa seurataan Jeesuksen elämän viimeisen viikon tapahtumia.

Pääsiäisen viettoon liittyy monta merkittävää kirkkopyhää: kiirastorstaipitkäperjantai ja pääsiäispäivä.

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee

Milloin pääsiäistä vietetään?

Pääsiäispäivä on ensimmäinen sunnuntai kevätpäiväntasauksen jälkeisen ensimmäisen täydenkuun jälkeen. Pääsiäispäivä voi siis olla aikaisintaan 22. maaliskuuta ja viimeistään 25. huhtikuuta.

Vuonna 2021 1. pääsiäispäivää vietetään 4.4.

Virtuaalista virpomista palmusunnuntaina

Juuri nyt virpomistervehdys ”Virvon, varvon tuoreeks’, terveeks, tulevaks’ vuodeks’. Jumala sinua siunatkoon.” on erittäin ajankohtainen. Virpomistervehdyksen voi välittää myös virtuaalisesti. Voit ladata tästä virtuaalisen virpomisvitsan, joita voi jakaa mm. Facebookissa, Instagramissa, WhatsAppissa tai sähköpostissa. Virpomistervehdykset on tehnyt graafikko Tuuli Sundén.

Virpomiskortti/.jpg (esim. sähköpostiin)Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Virpomiskortti/.png / (esim. sähköpostiin)Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Virpomiskortti (Facebook)Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Virpomiskortti (Instagram, WhatsApp)

Hiljaisen viikon kuvausteksti ja virtuaalinen virpomisoksa: evl.fi

Lastenkirkosta löytyy koko perheelle monenmoista yhteistä puuhaa pääsiäiseen! Katso myös lastenkirkon Youtube-kanava

Kirkko Sipoossa - Kyrkan i Sibbo

Su 28.3. klo 10
Palmusunnuntain jumalanpalvelus

Sipoon kirkosta
Palmusunnuntaina kirkossa muistellaan, kuinka Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemin kaupunkiin pääsiäisjuhlille.

Ti 30.3. klo 18
Getsemane-ilta

Jeesuksen kärsimystien lauluja, tekstejä ja rukousta. Aija Wist ja musiikkiryhmä. Musiikkia, rukousta ja Raamatuntekstejä

To 1.4. klo 20
Kiirastorstain iltajumalanpalvelus

Sipoon kirkosta
Kiirastorstaina muistellaan, kuinka Jeesus vietti viimeisen ateriansa opetuslastensa kanssa.

Pe 2.4. klo 10
Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus

Sipoon kirkosta
Pitkäperjantaina muistellaan, kuinka Jeesus kuoli ristillä.

Su 4.4.klo 10
Pääsiäisaamun jumalanpalvelus

Sipoon kirkosta
Pääsiäisaamuna muistellaan, kuinka Jeesuksen hauta oli tyhjä. Seurakunta juhlii Jeesuksen ylösnousemusta!

Ma 5.4. klo 10
Toisen pääsiäispäivän jumalanpalvelus

Söderkullan kirkosta
Toisena pääsiäispäivänä muistellaan, kuinka Jeesus ilmestyi ystävilleen.

Hiljaisen viikon rukouspolku Söderkullan kirkon ympärillä 28.3.–5.4.

Rukouspolulta löytyy viisi pysähdyspistettä. Pisteillä voit halutessasi käyttää älypuhelimen QR-koodi sovellusta. Polkuun voi valmistautua etukäteen ottamalla mukaan virpomisvitsan, kynttilän ja kiven. Voit kiertää rukouspolun myös ilman etukäteisvalmisteluja.

Siunattuja pysähtymisiä hiljaiseen viikkoosi.

Lisätiedot Etelä-Sipoon aluepappi Eveliina Ojala 044 7887927