HUOM. kuvien keräys jatkuu heinäkuun loppuun koronan aiheuttaman tilanteen vuoksi!

TULE MUKAAN TOTEUTTAMAAN ALTTARITEOSTA!

Kutsukilpailun voittanut lasitaideteos julkistettiin torstaina 25.10. Söderkullan kirkolla Sipoossa. Palkintolautakunta valitsi jätetyistä ehdotuksista yksimielisesti Kirsti Taiviolan työn nimeltä ”Auringon laulu”. Teos koostuu 365 lasiosasta, joita on yhtä paljon kuin vuodessa päiviä. Lasisylinterit lepäävät hyllyjen varassa, joita koristavat lintujen muotoon leikatut metalliosat.

Teos on yhteisöllisesti osallistava, sillä lasiosien värit koostuvat sipoolaisten ottamista luontovalokuvista ja tekemistä piirroksista. 

Voit lähettää itseottamasi luontovalokuvan tai piirtämäsi kuvan (1-3kpl) auringonlaulu@gmail.com
Liitä myös tekijän nimi ja mielellään myös pieni tarina / kuvaus. Kokoamme nettisivuille gallerian kuvista ja toteutuneistä teoksista,
mukaan pääsee 365 kuvaa.

Kuvista taiteilija poimii yksityinkohdan ja toteuttaa oman näkemyksensä mukaan. Teokset puhalletaan keväällä ja kesällä Nuutajärvellä, ja asennetaan kirkkoon ennen ensimmäistä adventtia. 
 

Kirsti Taiviola on muotoilija, taiteiden maisteri, lasitaiteilija ja Aalto-yliopiston opettaja. Hän on kertonut teoksen taustoista mm. näin: ”Franciscus Assisilaisen koko luomakuntaa syleilevä Aurinkolaulu-rukous sekä kertomukset Franciscuksen saarnaamisesta pikkulinnuille ovat olleet alttariteoksen keskeisiä innoittajia. Kilpailuohjelman teologisessa taustassa esiin nostettu teema koko luomakunnan yhteydestä ja toive vihreän värin käytöstä ohjasi luontoaiheiden pariin mutta herätti ajatuksen myös siitä, että teos voisi auttaa vahvistamaan seurakuntalaisten yhteyden kokemusta ja kannustaa yhteisöllisyyteen. Teoksen mosaiikkimaisessa, monesta samanlaisesta mutta uniikista osasta koostuvassa toteutustavassa on viittaus ajatukseen, että jokainen meistä on osa isoa luomakunnan kokonaisuutta.” 

Söderkullan kirkon tulevan alttariteoksen havainnekuva