Seurakuntavaalit Sipoon suomalaisessa seurakunnassa

Vaalien ennakkoäänestys on 6.–10.11.2018.
Ennakkoäänestyspaikat
Myös kotiäänestykseen on mahdollisuus. Tietoa kotiäänestyksesta alempana sivulla.

Varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018.
Vaalipäivän äänestys

Yleistä vaaleista Sipoossa:

Marraskuussa 2018 äänestetään kirkkoon ja seurakuntiin uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi.
Äänioikeutettuja vaaleissa ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet (ei tarvitse olla rippikoulun käynyt tai konfirmoitu)

Seurakuntavaaleissa valitaan nelivuotiskaudelle 2019-2022 yhteiseen kirkkovaltuustoon 19 jäsentä ja seurakuntaneuvostoon 12 jäsentä.

• Yhteinen kirkkovaltuusto (19 suomalaisen seurakunnan jäsentä, 12 ruotsalaisen seurakunnan jäsentä, yht. 31 jäsentä) päättää mm. kirkollisverosta, kiinteistöjen ja hautausmaan hoidosta sekä seurakuntayhtymän taloudesta ja hallinnosta.
  • Seurakuntaneuvosto johtaa ja edistää osaltaan seurakunnan toimintaa ja hengellistä elämää sekä päättää, minkälaista toimintaa seurakunnassa tehdään eri ikäisten keskuudessa.

Tutustu ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä vaalikoneessa kuvallinen vaaliesite
Ehdokkaat ja ehdokasnumerot

Ennakkoäänestys on 6.–10.11.2018. Vaalipäivä on 18.11.2018.

Takaisin Sipoon suomalaisen seurakunnan sivuille

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Tulevaisuuden kirkko tehdään yhdessä

Vapaaehtoiset ovat esillä näkyvästi. Kirkon ovet ovat avoinna. Junnukerhot ja nuorten ryhmät kokoontuvat omissa ryhmissään ja pienet lapset parkkitoiminnassa. Sisälle saapuva otetaan hymyillen vastaan ja tarjotaan kahvikupillinen. Työntekijät ja seurakuntalaiset järjestävät yhdessä hyvää toimintaa kaikenikäisille. Kaikki kokevat olevansa tervetulleita ja tärkeitä.

Äskeinen ei ole vain unelmaa, vaan jo todellisuutta. Tulevaisuuden kirkko on vähemmän työntekijäkeskeinen, ja vapaaehtoisilla on mahdollisuus toimia monipuolisissa ja näkyvissä tehtävissä. Tähän tulisi pyrkiä jatkossa myös vahvemmin. Kirkon merkitys tulevaisuudessa ratkaistaan jo nyt, kun seurakunnissa valitaan huomisen päättäjät. Heidän vastuullaan on ohjata seurakunnan henkilöstön kanssa kirkon tuleva suunta.

Vahvoina askelmerkkeinä kannattaa säilyttää kirkon perinne ja hyvä arvopohja, mutta yhtä lailla tämän ajan ihmisen kysymysten todesta ottaminen. Kirkon vahvuutena on mitä parhain ja ajankohtaisin sanoma tai brändi. Pitäessään esillä sanomaa Jumalan rakkaudesta ja toinen toisistamme huolehtimisesta, olemme aina ihmisen puolella. Näen kirkolla siksi olevan paljon annettavaa tämän päivän ihmisille.

Tulevaisuuden kirkko rakentuu sen jäsentensä työstä ja päätöksistä. Seurakuntavaaleissa valitaan jälleen 400 seurakuntatalouteen uudet kirkon suunnannäyttäjät. Heidän vastuullaan on erityisesti kotiseurakuntansa asioiden vieminen eteenpäin hyvään suuntaan. Lisäksi he pääsevät vaikuttamaan myös kirkon ylimpiin päätöselimiin välillisesti. Jokainen äänioikeutettu seurakuntavaaleissa on myös mukana tärkeässä tehtävässä.

Demokratia on myös arvo, jota kirkon tulee vaalia. Äänioikeutettu voi etsiä itselleen sopivaa ehdokasta vaalikoneen kautta ja tutustua vaaliasioihin kirkon ja seurakunnan kotisivulta. Lisää vaalista löydät tämän lehden seurakuntapalstalta. Käytä äänesi nykyisen ja tulevan kirkon parhaaksi!

Juha Ilonen
Sipoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra ja lääninrovasti