Söderkullan ilta - Pappina NASAlla

Söderkullan ilta - Pappina NASAlla Söderkullan kirkko

Teologian tohtori, dosentti ja pastori Olli-Pekka Vainio toimii tällä hetkellä Helsingin Yliopistossa yliopistonlehtorina. Hänen uralleen mahtuu kuitenkin ainakin yksi yleisesti mielenkiintoa herättävä asia: Hän on ollut avaruusjärjestö NASAn palveluksessa. Tule kuulemaan lisää! Tilaisuus alkaa kahvilla ja piirakalla klo 17 ja itse setti noin klo 17.30

Avaruus? Avaruussukkulat? Kuukävely? Eikö silloin olennaista ole tieteen ja tekniikan viimeisin tieto ja osaaminen?

Tähän vastaus on varmasti pitkälti kyllä. Siitä huolimatta teologian dosentti Olli-Pekka Vainio oli töissä NASAn rahoittamassa projektissa vuonna 2017. Hänen tehtävänsä oli tutkia astrobiologian vaikutuksia ihmiseen ja yhteiskuntaan.

Insinööritiede, kemia ja fysiikka ovat hyvin olennaisia, mutta selkeästi NASAssa ajateltiin, että teologialla ja filosofialla on merkittävä roolinsa kokonaisuus huomioon ottaen.

Me emme etsi vain vastauksia kysymyksiimme, vaan uusia kysymyksiä, joihin voisimme löytää vastauksia.

Kysymys kuuluukin: Mitä teologialla on annettavaa avaruustutkimukselle ja kenties mitä avaruustutkimuksella on annettavaa teologialle.

Muun muassa tähän dosentti ja pappi Olli-Pekka Vainio pureutuu 15.1.2020 Söderkullan kirkolla klo 17.

Tilaisuuden juontaa teologian maisteri, pastori Johan Savola, joka on tehnyt Pro Gradu -tutkielmansa Star Trekista.

Tervetuloa!

vs. seurakuntapastori, 30.4.2020 asti

Diakonia, lähetystyö ja kansainvälinen vastuu

Tiistai-kahvit

Tervetuloa juttelemaan ja tapaamaan tuttuja! Tarjolla kahvia/teetä ja leipää, sekä mukavaa seuraa. Maksu 2€ menee Yhteisvastuukeräyksen ja seurakunnan lähetystyön hyväksi.

Aamiainen kirkolla

Tervetuloa yhteiseen pöytään keskiviikkoisin!

Valon messu

Valon messu on messu kaikenikäisille. Messun jälkeen syömme yhdessä iltapalaa.