Diakonian jouluvetoomus

Diakoniatyö jakaa ruoka-apua sitä tarvitseville. Jouluna lisäämme niihin lahjoja. Voit lahjoittaa makeisia, kynttilöitä, sukkia tai muuta mieltä ilahduttavaa. Toimitathan lahjasi kirkkoherranvirastoon (Iso Kylätie1, avoinna arkisin klo 9-12) to 12.12. klo 12.00 mennessä. Kiitos!

Jos haluat lahjoittaa rahaa diakonia-avustuksia varten:
IBAN FI34 5561 0410 0014 08, BIC OKOYFIHH, viestiksi: ”avustus diakoniatyölle”

 

Lahja lapselle -keräys tuo jouluilon sipoolaisille lapsille!

Keräys alkaa 24.11. klo 11 Söderkullan kirjastolla, MLL:n järjestämässä Lapsen oikeuksien juhlassa!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Sipoon yhdistys järjestää yhteistyössä Sipoon kunnan sosiaalitoimen ja Sipoon suomalaisen seurakunnan kanssa vuosittain keräyksen, jossa kerätään joululahjoja vähävaraisten sipoolaisten lasten hyväksi. Keräys ajoittuu marras-joulukuuhun. Keräys alkaa tänä vuonna 24.11., kun kirjastoihin asetetaan pakettikortteja notkuvat kuuset.

Joulupuut löytyvät Söderkullan kirjastosta (Amiraalintie 2) ja Nikkilän kirjastosta (Pohjoinen koulutie 2.)

Toimi näin:

● Tule noutamaan kirjaston joulukuusesta pakettikortti, joka kertoo lahjan saajan sukupuolen, iän ja äidinkielen.

● Pakettiin käy uusi, itsetehty tai ostettu lahja (ei käytettyjä tavaroita). Lahjan tulee olla lapsen ikätasoon sopiva.

● Mukavia lahjoja ovat esim. lelut, kirjat, piirustus- ja askartelutarvikkeet, lahjakortit, lautapelit yms.

● Lahjan tulee olla valmiiksi paketoitu. Voit kirjoittaa pakettikorttiin infoa paketin sisällöstä.

● Kiinnitä pakettikortti lahjaan ja vie lahja kirkkoherranvirastoon (os. Iso Kylätie 1, auki arkisin klo 9-12) kirjastoon kuusen alle, tai joululahjavalvojaisiin Söderkullan kirkolle 12.12.!

Huom! Söderkullan omatoimikirjastoon paketin voi jättää vain virkailijan ollessa paikalla.

Kaikki paketit toimitetaan seurakuntien diakoniatyöntekijöille, jotka huolehtivat lahjojen jakelusta niitä tarvitseville.
 

Sipoon kasvaessa myös lahjojen tarve on kasvanut. Viime vuonna jaettiin noin 300 lahjaa. Jokainen lahjapaketti menee varmasti perille ja tuo saajalleen paljon iloa ja antajalleen hyvää joulumieltä!

 

Entä jos?

Jouluevankeliumissa on monta sivuroolia, jotkut vain rivien välissä tai meidän mielikuvituksessamme. Niin kuin vaikka se majatalon emäntä tai isäntä, joka tarjoaa synnyttäjälle sijan, vaikka helpompaa olisi sanoa: ”Täyttä, menkää muualle!” Jokin kuitenkin kääntää pään: ”Tallipaikka meiltä löytyy.”

Mitä tapahtuisi minun joululleni, jos lausuisin saman tervetulotoivotuksen? Jos lausuisin sen siellä, missä sitä ei odoteta. Siellä, missä minulla ei ole velvollisuuksia ja vastuita. Siellä, missä kuulija olisi minulle vieras, ellei peräti muukalainen. Saisiko joulumieli sijaa näin kassajonossa tai ruuhkabussissa? Voisiko käydä niin, että huomaamatta tekisin – niin kuin laulussa sanotaan – joulun sydämeeni.

Voisiko silloin käydä niin, ehkä huomaamattakin, että Pyhällä olisi tilaa syntyä minun elämääni? Näkisinkö tähtitaivaan, paimenet kedolla, itämaan viisaat kulkemassa kohti ihmettä? Haistaisinko kuivan heinän? Kuulisinko seimestä pienen lapsen itkun – itkun, joka sanoo: ”Tervetuloa!”

Mirkko von Hintze
pastori

 

Joulun tapahtumat ja tilaisuudet listana, tervetuloa!
 

1.12. klo 10, 1. adventin messu, Sipoon kirkko. Ensimmäisen adventin messu 1.12. klo 10 Sipoon kirkko. Saarnan aikana lasten pyhäkouluhetki, messun jälkeen adventtikahvit Pappilassa.

1.12. Sipoon soinnun joulukonsertit, Sipoon kirkko klo 16 ja Söderkullan kirkko 18.30. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

2.12. klo 19, Musiikkiopiston adventtikonsertti, Söderkullan kirkko. Musiikkiopiston oppilaat ja opettajat esittävät musiikkia adventtiaikaan. Vapaa pääsy.

3.12. klo 16-19, Lähetysmyyjäiset ja adventtiaskartelu, Kirkonkylä, srk talo Joulumyyjäisissä myytävänä käsitöitä ja leivonnaisia. Voit osallistua valmisteluihin ennen myyjäisten alkua tuomalla leivonnaisia myytäväksi tai osallistumalla talkoisiin klo 12 alkaen! Käsitöitä ja leivonnaisia voit tuoda virastolle aikaisemminkin sen aukiollessa (arkisin klo 9-12). Myyjäisten tuotto menee seurakunnan nimikkoläheteille. Tarjolla myös keittopäivällinen 3,5 € / hlö, 5 € / perhe. Kahvi/tee/mehu 1 €, pulla 1 €. Tilaisuus on avoin kaikille, askartelumateriaaleista ei peritä maksua, lapset ovat huoltajiensa vastuulla.

4.12. klo 10, Olohuone, Kirkonkylä, srk-talo. Lauletaan joululauluja!

4.12. klo 11.30, Yhteinen joululounas, Kirkonkylä, srk-talo. Tarjolla jouluateria 6 € / aikuinen, 3 € / yli 3-vuotias lapsi. Tuotto menee lähetystyölle!

4.12. klo 16-19 Jouluaskartelua, Söderkullan kirkko
Café Pikkurastas avaa kirkon aulaan pop-up kahvilan: keitto 3,5 € ja kahvi/tee/mehu 1,5 €. Illassa myös mahdollisuus koristella piparkakkuja ja ostaa Anita Käyhtyn jouluisia sokerikoristeita. Tilaisuus on avoin kaikille, askartelumateriaaleista ei peritä maksua, lapset ovat huoltajiensa vastuulla.

6.12. klo 11.00, Itsenäisyyspäivän kaksikielinen sanajumalanpalvelus, Sipoon kirkko. Jumalanpalvelukseen jälkeen seppeltenlasku Vanhalla kirkolla. Kahvitarjoilu srk-talolla hartauden jälkeen.

7.12. klo 19, JouluQ -konsertti Qoro Quando, Sipoon kirkko. It’s the most wonderful time of the year! Kamarikuoro Qoro Quando kutsuu sinut seuraansa nauttimaan joulun sävelistä ja rauhoittumaan joulun tunnelmaan. Vapaa pääsy. Käsiohjelma 15 € / 10 €

8.12. klo 10, Messu, Sipoon kirkko

8.12. klo 13, Messu, Söderkullan kirkko

10.12. klo 13-14.30, Päiväpiiri, Kirkonkylä, srk-talo, lauletaan joululauluja.

10.12. klo 18, Pappilan Sanan ja Sävelen joulugospel, Sipoon kirkko. Mausteista joulumusiikkia ja yllätyksellisiä fuusioita eri aikakausilta. Musiikista vastaa PSS-houseband johtajanaan Seppo J. Järvinen. Teejatkot (kahviakin on!) konsertin jälkeen Pappilassa.

11.12. klo 10-12, Aamiainen kirkolla, Söderkullan kirkko, jouluhartaus klo 10.00.

12.12. klo 9 Lasten joulukirkko, Söderkullan kirkko. Huom. kaikille avoin Kirkkohetki, n.30 min pituinen ja toteutetaan lapsilähtöisesti.

15.12. klo 18, Kauneimmat joululaulut, Sipoon kirkko

15.12. klo 10, Messu, Sipoon kirkko, Pappilakahvit

16.12. klo 9 Lasten joulukirkko, Sipoon kirkko. Huom. kaikille avoin Kirkkohetki, n.30 min pituinen ja toteutetaan lapsilähtöisesti.

20.12. klo 18, Kauneimmat joululaulut, Söderkullan kirkko

21.12. Klo 17, kauneimmat joululaulut, Jokipuisto, Artborg 35 (Pilvilinnantie 2, Nikkilä) Laulattajina ovat jokipuistolaiset laulajat ja soittajat, mukana pastori Aija Wist. Tervetuloa virittäytymään joulutunnelmaan!

21.12. klo 17.30, Joulukonsertti, Sipoon kirkko. Theresa Laurikka – sopraano, Kristian Laurikka – tenori, Arno Kantola – piano. Rakkaita, klassisia joululauluja suomeksi ja ruotsiksi. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Yhteistyössä Sibbo svenska församlingin kanssa.

22.12. klo 10, Messu, Sipoon kirkko

22.12. klo 18, Kauneimmat joululaulut, Pohjois-Paippisten kyläkirkko

24.12. Lasten jouluvartit klo 10 ja klo 11, Vanha kirkko. Kaikille avoin tilaisuus, Lapsille sopivan mittainen kirkkohetki. Eri-ikäisiä lapsia tarvitaan mukaan toteuttamaan joulukuvaelmaa, ei vuorosanoja tai harjoituksia! Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi ja/tai lisätietoja Sonjalta sonja.krogars@evl.fi / p. 050 496 6937. Huom. kirkko ei ole lämmitetty, pukeutukaa lämpimästi!

24.12. klo 12.30, Aattokirkko, Söderkullan kirkko

24.12. klo 14, Aattokirkko, Sipoon kirkko

24.12. klo 23, Jouluyön kynttilämessu, Sipoon kirkko. Messun jälkeen olet tervetullut jatkamaan jouluyön viettoa Pappilaan, jossa on hyvän seuran lisäksi tarjolla glögiä ja pipareita.

25.12. klo 10, Jouluaamun jumalanpalvelus, Söderkullan kirkko. Huom. Tilaisuus televisioidaan, lähetys suorana TV1 ja Yle Areena. Kirkkosalissa on tilaa rajoitetusti, joten tule ajoissa paikalle.

26.12. klo 10, Tapaninpäivän messu, Sipoon kirkko. Pappilakahvit messun jälkeen.

27.12. klo 13, Siioninvirsien jouluveisuut, Pappila

28.12. klo 17, Christmas Jazz -konsertti, Söderkullan kirkko. Mariah Hortans & Mathias Sandberg. Vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

29.12. klo 10, Messu, Sipoon kirkko

1.1.2020 klo 19, Uuden vuoden iltaehtoollinen, Söderkullan kirkko

6.1.2020 klo 10, Lähetysmessu, Sipoon kirkko, lähetysjuhla messun jälkeen srk-talo