Nuoret jumppaa ulkona keväisessä säässä

Toimintaa nuorille

Nuorten syksyn starttileiri on täällä! Ilmoittaudu viimeistään ke 21.8. osoittessa painamalla TÄSTÄ LINKISTÄ

Jos ilmoittaudut syksyllä 2019 isoskoulutukeen,  niin älä ilmoittaudu leirille tästä! Leirille voit ilmoittautua isoskoulutukseen ilmoittutumisen yhteydessä. Lisätietoa iskoon ilmoittautumisesta saat alempana.

Leirikirje ja turvakaavake lähetetään sinulle postissa ilmoittautumisajan päätyttyä. Malttamattomimmat voivat kuitenkin jo nyt ladata ja tulostaa ne, leirikirjeen saat auki TÄSTÄ ja turvakaavakkeen saat auki TÄSTÄ

Isoskoulutukseen 2019 ilmoittautuminen

Isoskoulutukseen, eli iskoon, ilmoittaudutaan palauttamalla täytetty lomake nuorteniltaan joko ti 13.8. Söderkullaan tai to 15.8. Kellarille. Lomake lähetään kaikille vuoden 2019 rippikoululaisille, mutta malttamattomimmat voivat jo nyt ladata sen TÄSTÄ

Tule mukaan nuorteniltaan, leirille tai tapahtumaan! Voit tulla suunnittelemaan kaikkea kivaa  toimintaa Kellarikokoukseen tai osallistua nuorten messuun.

Tilaa oma Minä olen ihme  -huppari!
Tästä yhteiseen hupparitilaukseen!

Nikkilä

Nuortenillat Kellarilla pidetään torstaisin Nikkilän seurakuntatalon kellarissa osoitteessa Iso Kylätie 1. Ovet avautuvat klo 15.00, vapaata hengailu- ja peliaikaa on klo 18.00 asti, silloin alkaa illan ohjelma. Ilta päättyy klo 20.00 hartauteen. Tarjolla myös välipalaa.

Kellarikokous pidetään neljä kertaa vuodessa, kahdesti syksyllä ja kahdesti keväällä. Onko sinulla joku kiva idea nuorten toimintaan?

Kehitysvammaisten nuorten kerho eli KiVa-kerhon tiedot löytyy täältä

Söderkullan kirkko

Nuorten avoimet ovet ovat tiistaisin klo 15.00 - 20.00 Söderkullan kirkolla (Neiti Miilintie 2). Illoissa pääset pelamaan, juttelemaan, syömään välipalaa, musisoimaan tai ihan vaan olemaan. Illan päättää hartaus.

Isoseksi koululaisten kesätoimintaan!

Oletko sinä hakemamme henkilö isoseksi koululaisten kesäkerhoon tai leirille. Tulosta alta lomake ja palauta se täytettynä Ninalle tai Sanskulle.

Lataa tästä isoshakulomake kouluaisten kesätoimintaan Isoshakulomake

Sara, Kerttu, Milja ja Ruusu Monopolin kimpussa.

Nuorten Kellariin ei ole kynnystä

Kaverit, avoimuus, ruoka ja pelit ovat seurakunnan nuorten Kellariin kokoontuneiden nuorten mukaan tärkeimmät syyt tulla viikko toisensa jälkeen seurakunnan nuorten iltaan.

Kaveripiiri on tullut tutuksi jo koulusta tai viimeistään rippikoulusta, joka on monelle jatkunut isosena olona oman rippikoulun jälkeen. 14-19 vuotiaat nuoret kokoontuvat torstaisin Nikkilän seurakuntatalon nuorten Kellarissa ja tiistaisin Söderkullan seurakuntakeskuksessa.

Avoimuus tarkoittaa nuorten mielestä sitä, että voi puhua omista asioistaan vapaasti, sekä hyvistä että huonoista ilman, että kukaan ihmettelisi. Ruoka tarkoittaa seurakunnan tarjoamaa kahvia, teetä, mehua ja voileipätarjoilua, joka tulee tarpeeseen, sillä koulusta suoraan tulevat ovat jo nälkäisiä.

Pelejä pelataan joko lautapeleinä, korteilla tai biljardina. Myös soittimet ovat illoissa haluttua tavaraa. Torstaina kitaraa soittelivat Markus Manninen, 17, ja Jesse Lehvilä, 20. Markus ja Jesse ovat illoissa jo ”senioreja”, vaikka virallista ikärajaa ei oikeastaan ole.

”No sen verran, että nämä illat on tarkoitettu oikeastaan jo ala-asteen ohittaneille, sillä ala-asteikäisille on oma kerhonsa, nuorisotyönohjaaja Sanna Rauhala kertoo. ”Sansku” ja nuorisotyönohjaaja Pirkko Komulainen ovat mukana illassa keskustelemassa ja ideoimassa yhdessä nuorten kanssa erilaisia teemoja iltoihin.

”Viime viikolla meillä oli teemana energian säästäminen ja tanssimme energiatanssia. Muita aiheita tälle syksylle ovat muun muassa vartalonmuokkaus, Kellarin yö ja nuorten messu”, Komulainen kertoo.

Entä tuleeko seurakunnan nuorten kellariin muita kuin niin sanottuja ”seurakuntanuoria”?

”Joskus tulee koulusta kavereita, jotka eivät ehkä ajattele asioista samalla tavalla, mutta tulevat, koska täällä on kavereita, nuoret kertovat.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.

nuoria istuu kalliolla järvimaiseman edessä
Tilaa Minä olen ihme -huppari, hinta 20 - 30 €, lisätietoja nuorisotyöntekijöiltä.
Nuorisotyönohjaaja / Etelä-Sipoon yhteisötyöntekijä

Nuorisotyönohjaaja Pirkko Komulainen on nimetty Etelä-Sipoon yhteisötyöntekijäksi. Tehtävä liittyy uuden Söderkullan kirkon ympärille syntyvän työn kehittämiseen. Yhteisötyöntekijän tehtävänä on verkostoitua eri Etelä-Sipoon yhteisöihin ja kehittää toimintaa yhdessä muiden seurakunnan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Yhteisötyöntekijä toimii myös uudenlaisen toimintakulttuurin kehittäjänä. Seurakuntaneuvosto nimitti Pirkon yhteisötyöntekijän määräaikaiseen tehtävään kolmeksi vuodeksi 1.6.2018-31.5.2021.

Etelä-Sipoon aluetyö ja koululaiset

Snapchat: sanskuwork