Nuoret jumppaa ulkona keväisessä säässä

Toimintaa nuorille

Tule mukaan nuorteniltaan, leirille tai tapahtumaan! Voit tulla suunnittelemaan kaikkea kivaa  toimintaa Kellarikokoukseen tai osallistua nuorten messuun. Tästä yhteiseen hupparitilaukseen!

Nikkilä

Nuortenillat Kellarilla pidetään torstaisin Nikkilän seurakuntatalon kellarissa osoitteessa Iso Kylätie 1. Ovet avautuvat klo 15.00, vapaata hengailu- ja peliaikaa on klo 18.00 asti, silloin alkaa illan ohjelma. Ilta päättyy klo 20.00 hartauteen. Tarjolla myös välipalaa.

Kellarikokous pidetään neljä kertaa vuodessa, kahdesti syksyllä ja kahdesti keväällä. Onko sinulla joku kiva idea nuorten toimintaan? Seuraavat kokoukset ovat syksyksyllä 2018.

Nuorten messu pidetään kerran kuukaudessa torstaisin klo 18.00 Sipoon kirkossa. Ennen messua Kellari on auki klo 15.00  alkaen, mutta Kellari sulkeutuu messun ajaksi noin klo 17.30. Messun jälkeen on Kellarilla kirkkokahvit. Voit olla halutessasi mukana toteuttamassa messua, ota siinä tapauksessa yhteyttä nuorisopastoriimme Mirkkoon.

Kehitysvammaisten nuorten kerho eli KeVa-kerhon tiedot löytyy täältä

Söderkulla

Söderkullan nuortenillat alkavat 28.8.2018 Söderkullan kirkolla.

Isoskoulutus

Innostuitko riparista? Tule siis isoskoulutukseen, se alkaa syyskuussa ja kestää huhtikuuhun. Kokoontumisia on Kellarilla kerran kuukaudessa,  lisäksi osallistut Maata Näkyvissä -festareille marraskuussa, perhetapahtumaan seurakuntatalolla helmikuussa, Iso-Rontti tapahtumaan Mäntsälässä.  Koulutukseen kuuluu myös kolme huippukivaa leiriä. Leirit ovat avoimia kaikille nuorille. Viimeisen leirin päätössunnuntaina uudet isoset siunataan messussa Sipoon kirkossa, jonka jälkeen vietämme isosten juhlaa Nikkilän seurakuntatalolla.

Sara, Kerttu, Milja ja Ruusu Monopolin kimpussa.

Nuorten Kellariin ei ole kynnystä

Kaverit, avoimuus, ruoka ja pelit ovat seurakunnan nuorten Kellariin kokoontuneiden nuorten mukaan tärkeimmät syyt tulla viikko toisensa jälkeen seurakunnan nuorten iltaan.

Kaveripiiri on tullut tutuksi jo koulusta tai viimeistään rippikoulusta, joka on monelle jatkunut isosena olona oman rippikoulun jälkeen. 14-19 vuotiaat nuoret kokoontuvat torstaisin Nikkilän seurakuntatalon nuorten Kellarissa ja tiistaisin Söderkullan seurakuntakeskuksessa.

Avoimuus tarkoittaa nuorten mielestä sitä, että voi puhua omista asioistaan vapaasti, sekä hyvistä että huonoista ilman, että kukaan ihmettelisi. Ruoka tarkoittaa seurakunnan tarjoamaa kahvia, teetä, mehua ja voileipätarjoilua, joka tulee tarpeeseen, sillä koulusta suoraan tulevat ovat jo nälkäisiä.

Pelejä pelataan joko lautapeleinä, korteilla tai biljardina. Myös soittimet ovat illoissa haluttua tavaraa. Torstaina kitaraa soittelivat Markus Manninen, 17, ja Jesse Lehvilä, 20. Markus ja Jesse ovat illoissa jo ”senioreja”, vaikka virallista ikärajaa ei oikeastaan ole.

”No sen verran, että nämä illat on tarkoitettu oikeastaan jo ala-asteen ohittaneille, sillä ala-asteikäisille on oma kerhonsa, nuorisotyönohjaaja Sanna Rauhala kertoo. ”Sansku” ja nuorisotyönohjaaja Pirkko Komulainen ovat mukana illassa keskustelemassa ja ideoimassa yhdessä nuorten kanssa erilaisia teemoja iltoihin.

”Viime viikolla meillä oli teemana energian säästäminen ja tanssimme energiatanssia. Muita aiheita tälle syksylle ovat muun muassa vartalonmuokkaus, Kellarin yö ja nuorten messu”, Komulainen kertoo.

Entä tuleeko seurakunnan nuorten kellariin muita kuin niin sanottuja ”seurakuntanuoria”?

”Joskus tulee koulusta kavereita, jotka eivät ehkä ajattele asioista samalla tavalla, mutta tulevat, koska täällä on kavereita, nuoret kertovat.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.

nuoria istuu kalliolla järvimaiseman edessä
Tilaa Minä olen ihme -huppari, hinta 20 - 30 €, lisätietoja nuorisotyöntekijöiltä.
Nuorisotyönohjaaja / Etelä-Sipoon yhteisötyöntekijä

Nuorisotyönohjaaja Pirkko Komulainen on nimetty Etelä-Sipoon yhteisötyöntekijäksi. Tehtävä liittyy uuden Söderkullan kirkon ympärille syntyvän työn kehittämiseen. Yhteisötyöntekijän tehtävänä on verkostoitua eri Etelä-Sipoon yhteisöihin ja kehittää toimintaa yhdessä muiden seurakunnan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Yhteisötyöntekijä toimii myös uudenlaisen toimintakulttuurin kehittäjänä. Seurakuntaneuvosto nimitti Pirkon yhteisötyöntekijän määräaikaiseen tehtävään kolmeksi vuodeksi 1.6.2018-31.5.2021.

Etelä-Sipoon aluetyö ja koululaiset

Snapchat: sanskuwork