Syyskausi päivittyy kesän aikana!

 

Naiset lukevat Raamattua joka toinen maanantai

-Kyllä Vanhaa Testamenttia lukiessa ihmettelee, miten ihmiset ovat voineet elää ennen vanhaan. Aina on paras vasikka uhrattu ja pienistä vastoinkäymisistä on syntynyt sotia, marraskuisen naisten raamattupiirin emäntänä toiminut Salme Laasonen ihmettelee.

Hän avaa piirin lukemalla rukouksen Henri Nouwenin kirjasta Ainoa Tarpeellinen.

-Ihminen kääntyy Jumalan puoleen rukouksessa usein vain, kun on jokin hätä tai hän tarvitsee jotain. Se on tavallista. Mutta Jumala pyytää vain ihmisen läsnäoloa. Voin rakastaa, koska sinä Jumala olet ensin rakastanut minua, Salme lukee.

Naisten raamattupiiri on seurakunnan toimintaa, joka on avoin kaikille. Piiri kokoontuu joka toinen viikko kodeissa. Naiset ovat kokoontuneet lukemaan Raamattua jo pitkälle toistakymmentä vuotta. Siitä kertoo myös se, että Uuden Testamentin lukemisesta on päästy jo pitkälle Vanhassa Testamentissakin. Nyt on meneillään neljäs Mooseksen kirja, jossa Israelin kansa on kovilla vaeltaessaan autiomaassa kohti luvattua maata. Vastaan tulee koko ajan vihamielisiä kansoja, jotka kieltävät läpikulun ja veden ottamisen maillaan. Syntyy kahakoita ja väkivalta on tavallista.

-Oikeastaan mikään ei ole muuttunut tässä suhteessa meidän päiviimme, piirin vastuuhenkilö Anne Pircklén miettii.

Naisten raamattupiirissä luetaan Raamattua ääneen, kukin vuorollaan, ja keskustellaan luetusta ja sen merkityksestä. Piirin jäsenet ovat hitsautuneet toisiinsa vuosien mittaan ja myös henkilökohtaisista asioista jutellaan luottamuksella. Raamatun lukua seuraavat jokaisen omat rukoukset. Ääneen ei tarvitse rukoilla, jos ei halua.
 

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty loppuvuodesta 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.