Näppärät Näpit
Syyskausi 2018 alkaa:

Näppärät näpit kokoontuvat käsitöiden ja yhteisen juttelun pariin. Se on
vapaamuotoinen käsityökerho, missä heiluvat mm. puikot ja virkkuukoukut. Se on ryhmä, jossa pidetään hauskaa, keskustellaan sekä jaetaan tietoja ja kokemuksia omien käsitöiden parissa, toiminta ei ole ohjattua. Kaikki ovat tervetulleita käsityötaidosta riippumatta!

Mervi Lankinen tekee enkeleitä koristeeksi vaikka kuuseen.

Näppärissä näpeissä syntyy käsitöitä vaikka kirkon joulubasaariin

Sukkia, lapasia, pieniä virkattuja enkeleitä, kukkia puhelinluettelon sivuista ja kortteja vaikka Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistamaan. Vain taivas on kattona, kun seurakunnan vapaaehtoiset Näppärät näpit kokoontuvat loihtimaan töitä myytäväksi seurakunnan joulubasaariin.

Malleja töihin näppärät kädet hakevat eri puolilta Suomea, omilta matkoiltaan ja omista kätköistään. Malleja he vertailevat ryhmässä ja miettivät miten niitä voisi toteuttaa.

Mervi Lankinen perusti ryhmän kaksi vuotta sitten ja se kokoontuu viikoittain Söderkullassa. Käsitöiden tekeminen on ryhmän näkyvin osa, mutta itse asiassa tärkeimmäksi noussee kuitenkin tuttavien tapaaminen, päivän polttavista kysymyksistä jutteleminen ja yhdessä olo.

Joskus ryhmä aloittaa aamun avauksella tai lukemalla jonkun ryhmäläisen tuoman tarinan tai artikkelin. Joulubasaarin tulokseen vaikuttaminen tuo myös mukavan tunteen siitä, että on voinut olla mukana tekemässä jotain niiden hyväksi, joilla ei mene yhtä hyvin kuin kenties itsellä.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana