TEHDÄÄN YHDESSÄ -RYHMÄ

Syyskausi 2018: ti 4.9.-27.11.
Tiistaisin klo 13.00-15.00
Kirkonkylän seurakuntatalo (Iso Kylätie 1)
Ryhmän vetäjä: Arja Ek
Lisätietoja: Riitta Vanhala / 050 566 3686 / riitta.vanhala@evl.fi

Ryhmään voi tulla juttelemaan ja tapaamaan muita sekä halutessaan valmistamaan tuotteita myyjäisiä varten. Käsitöitä tehdään erilaisin tekniikoin. Ryhmä on kaikille avoin ja siihen voi liittyä kesken kauden. Tule ideoimaan ja tekemään yhdessä!

Eea Korhonen esittelee ylpeänä ryhmässä tehtyjä hienoja kortteja.

Tehdään yhdessä –piiri vastaa yhteisvastuun haasteeseen

Tekemisen lomassa voi jakaa omia tuntojaan

”Täällä ei tarvitse jännittää. Jaamme iloja, suruja ja elämän pieniä ja suuria muutoksia tekemisen lomassa, Tehdään yhdessä -piirissä käyvä Sointu Kuusinen sanoo.

Ryhmä valmistaa puhumisen ohessa erilaisia tuotteita joulukuun basaariin.  Valmiina on jo neulottuja käsitöitä, avaimenperiä ja huovutustöitä. Puikot suihkivat erilaisten villatuotteiden ja elämää helpottavien oivallusten kimpussa. Koska kyseessä on joulubasaariin valmistautuminen, joulukuusen alusmatot ja erilaiset joulukoristeet ovat etusijalla.

Seurakuntatalon kamarissa ahkeroi kerran viikossa kymmenkunta naista ja yksi mies, Nikolai Mullo. Nikolai on jo saanut paljon aikaan, hän on valanut steariinisia kukanmallisia sytykkeitä ja parhaillaan hänellä on menossa pienten pahvirasioiden lakkaus. Hän on päällystänyt rasiat eri vuodenaikoihin sopivilla kuvilla. Valmiina on myös metallisia säilytykseen soveltuvia koukkuja.

Anna-Maija Skog viimeistelee pieniä korurasioita, jotka saavat sisälleen ristit.

Ryhmää ohjaa diakoni Eea Korhonen. Hän pitää myös alussa pienen alkuhartauden, joka perustuu usein edellisen sunnuntain evankeliumitekstiin. Aluksi myös kahvitellaan.

”Tämä ryhmä on tosi mukava ja vaikka useimmat ovat olleet mukana jo pidempään, uudet otetaan aina lämpimästi vastaan. Kynnys on hyvin matala”, Eea vakuuttaa.

Tehdään yhdessä -piiri toimii hyvin pienellä budjetilla ja monet tarvikkeet tulevatkin lahjoituksina. Jotkut ryhmäläiset tuovat omat tarvikkeensa.

Ryhmän tekemiä töitä voi ostaa seurakunnan joulubasaarista, jonka tuotto menee lähetystyöhön. Kevätmyyjäisten tuotto käytetään puolestaan yhteisvastuukeräykseen.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty loppuvuodesta 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.

Marianne Nickström muotoilee  huovutuskoristeita, Marita Lindholm (takavasemmalla) tekee purkinavaajia huonokätisille ja Anna-Maija Skog viimeistelee korurasioita.

Nikolai Mullo levittää lakkaa rasioiden pintaan, jotta ne kestävät kulutusta.

Avaimenperiä, joihin mahtuu vaikka huulipuna.