Ajankohtaista seurakunnasta

Varkaita myös Sipoon kirkonkylän hautausmaalla

6.8.2018 13.19

Varkaita myös Sipoon kirkonkylän hautausmaalla

"Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella sijaitsevilta hautausmailta on kesäkuun aikana anastettu kymmeniä hautakiviin kiinnitettyjä koriste-esineitä. Osa koriste-esineistä on ollut isokokoisia ja painavia ja niiden pois viemiseen on tarvittu todennäköisesti kaksi henkilöä. Anastettujen koriste-esineiden joukossa on ollut myös uniikkeja taideteoksia. Yleisimmät esineet ovat olleet pienikokoisia enkeleitä ja eläinhahmoja.

Rikosilmoituksia tapauksista on Itä-Uudenmaan poliisille tehty ainakin Järvenpäästä ja Porvoosta. Tapauksia tutkitaan rikosnimikkeellä hautarauhan rikkominen.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää kansalaisia tarkistamaan omaistensa hautakivet ja tekemään rikosilmoituksen, jos hautakiviin on kajottu.

Jos näet hautausmailla jotain epäilyttävää, joka saattaisi liittyä edellä kuvattuun toimintaan, ilmoitathan siitä numeroon 112."

Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteesta 26.6.