Ajankohtaista seurakunnasta

koronaviruskarusellia1.jpg

Seurakunta peruu viikkotoiminnan (päivitetty 21.3.)

16.3.2020 13.29

Valtioneuvosto on 12.3.2020 antanut ohjeet koronavirusepidemian torjuntaan. Näillä ohjeilla pyrimme suojelemaan riskiryhmiä ja rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Huomioimme toiminnassamme
Valtioneuvostonkirkkohallituksen ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin antamat toimintasuositukset. Käytännöt ovat voimassa toistaiseksi. Niitä tarkennetaan tarvittaessa.

• Jumalanpalvelukset toimitetaan sunnuntaisin Sipoon kirkossa klo 10 pienellä henkilökunnalla ilman seurakunnan vapaaehtoisia ja seurakuntalaisten läsnäoloa. Striimauksesta ilmoitetaan myöhemmin sometileillä ja kotisivuilla. Pääsiäisen jumalanpalveluksista tiedotetaan erikseen myöhemmin.
  • Kirkolliset toimitukset, kastetilaisuudet, vihkitilaisuudet ja hautajaiset järjestetään sovitusti.
  • Seurakunnan työntekijät antavat keskusteluapua ja vastaavat kysymyksiin. Heidän puoleensa voi kääntyä, ja heitä tavoittaa parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät kotisivuilta.
  • Kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse (ma- pe klo 9-12 p. 09 239 1525) tai sähköpostitse (sipoon.suomalainen.seurakunta@evl.fi). Seurakuntaan toimitettavat kirjeet ja lähetykset pyydetään jättämään virastotalon ulkoseinässä olevaan postilaatikkoon (os. Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo).
  • Diakonian ajanvaraus numerosta p. 040 500 3333 keskiviikkoisin klo 11-12 tai torstaisin klo 13-14. Ajan voi myös varata paikan päällä keskiviikkona Söderkullan kirkolta klo 11-12 ja torstaina Nikkilän kirkkoherranvirastolta klo 13-14, jossa on diakoniatyöntekijä paikallaDiakoniatyöntekijälle voi myös varata henkilökohtaisen keskusteluajan puhelimitse tai sähköpostilla.

Seuraavat ulkopuolisten järjestäjien organisoimat yleisötapahtumat perutaan tai siirretään myöhemmäksi

• Koko kylän Johannes-passio (8.4.) siirtyy järjestäjien ilmoituksen mukaan syksylle
  • Suomen Lähetysseuran lähetysjuhlat toukokuussa on peruttu järjestäjän toimesta

Juha Ilonen
p. 050 545 5886
juha.ilonen@evl.fi

Muu ehkäisevä toiminta

Kaikessa toiminnassa noudatamme yleisiä ohjeita, joilla ehkäistään virusten leviämistä.

• Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota.
  • Vältämme kättelyä.
  • Ehtoollista ei vietetä Sipoon kirkoissa ennen kiirastorstain messua.
  • Ovenkahvojen puhtauteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Puhuminen auttaa huolissa

Mikäli koronavirus ja sen uutisointi aiheuttaa huolta, kannattaa olla yhteydessä seurakunnan työntekijöihin. Seurakunnat toimivat terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaan ja tekevät heidän kanssaan yhteistyötä.

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, kun kaipaat kuuntelijaa huolissasi. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Seurakuntalaisten huoliin vastataan valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä iltaisin klo 18–24 tai osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi. Osoitteessa palvelee myös chat ma-pe kello 12–22.

Miten puhua lasten, nuorten ja perheiden kanssa koronaviruksesta

Lisätietoja koronaviruksesta

Lisätietoja koronaviruksesta kannattaa lukea Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta