Ajankohtaista seurakunnasta

Kirkonkylän hautausmaan syksyn tiedotteet

18.9.2020 11.29

KIRKONKYLÄN HAUTAUSMAA:

•Lyhtyjä ja kynttilöitä saa tuoda hautausmaalle lokakuun alusta. Toiveena on, että lyhtyjä, kynttilöitä sekä havuja ja kanervia tuotaisiin haudoille vasta lähellä pyhäinpäivää.

•Palaneet hautakynttilät tulee kerätä pois hautausmaalta viimeistään huhtikuun loppuun mennessä. Lyhtyjä, lasipurkkeja eikä muita tarvikkeita saa säilyttää hautakiven takana.

Palaneet kynttilät, muovikuoret ja lasit lajitellaan sekajätteeseen joka poltetaan lämpöenergiaksi. Hautakynttilöiden ja lyhtyjen metalliset osat lajitellaan metallinkeräysastioihin, jotka löytyvät hautausmaan ulosmenokäytävien varrelta, valon kappelin, vanhan siunauskappelin ja huoltorakennuksen läheisyydestä.

•Muualle siunattujen muistopaikallA kynttilät tulee sijoittaa tarpeeksi kauas toisistaan. Liian lähellä toisiaan kynttilät saattavat kuumuudessa roihahtaa palamaan yhdessä ja vaurioittaa kiveä tai lähistöllä olevaa kasvillisuutta.

•Hautausmaan kasteluvesi suljetaan 15.10. Valon kappelin seinässä on vesipiste joka on käytössä tämänkin jälkeen.