Ajankohtaista seurakunnasta

Koronatiedote 12/2020

16.12.2020 18.17

Helsingin hiippakunnan ohjeet seurakunnille 27.11.2020, päivitetty 15.12.2020

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ovat 27.11.2020 ilmoittaneet uusista voimaan astuvista rajoituksista ja suosituksista Uudenmaan alueella.

Helsingin hiippakunta jatkaa viranomaisten päätösten johdosta 27.11.2020 Helsingin hiippakunnan seurakunnille annettujen ohjeiden ja suositusten voimassaoloa sekä niiden mukaisia rajoituksia 10.1.2021 asti.

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Kirkolliset toimitukset on kuitenkin pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Toimitusten turvallisuus

Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä on toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1–2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Hiippakunta muistuttaa edelleen THL:n ”viidestä valtista”, jolla suojaamme itseämme ja läheisiämme koronavirustartunnalta:

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

Kolehtien keruusta joulun ajan nettijumalanpalveluksissa löytyy tästä linkistä, linkki vie Sipoon suomalaisen seurakunnan joulusivuille.