Ajankohtaista seurakunnasta

Koronatiedote päivitetty 11.1.2021

11.1.2021 16.01

Helsingin hiippakunnan ohjeet seurakunnille 27.11.2020, päivitetty 11.1.2021

Tiistaina 5.1.2021 Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki päätöksen koskien 27.11.2020 annettujen rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamista 31.1.2021 asti.

Helsingin hiippakunta jatkaa viranomaisten päätösten johdosta 27.11.2020 Helsingin hiippakunnan seurakunnille annettujen ohjeiden ja suositusten voimassaoloa sekä niiden mukaisia rajoituksia 31.1.2021 asti.

Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Tästä johtuen jumalanpalvelukset suoratoistetaan verkossa ”Kirkko Sipoossa, kyrkan i Sibbo” –Youtube -kanavalla, eikä jumalanpalveluksiin voi kokoontua läsnäolevaa seurakuntaa. Siksi myös Rippikoulusunnuntai 31.1.2021 Sipoon kirkossa on peruttu.

Kirkolliset toimitukset on pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Toimitusten turvallisuus

Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä on toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1–2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Muu kokoava toiminta

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta, aikuisten pienryhmätoiminta sekä lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva toiminta keskeytetään 31.1.2021 asti.

Hiippakunta muistuttaa edelleen THL:n ”viidestä valtista”, jolla suojaamme itseämme ja läheisiämme koronavirustartunnalta:

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
5. Lataa Koronavilkku-sovellus