Uutislistaukseen

Koronatiedote / rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkaminen 28.2.2021 asti

1.2.2021 09.46

Tiedote 29.1.2021

Keskiviikkona 27.1.2021 Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki päätöksen koskien 27.11.2020 annettujen rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkamista 28.2.2021 asti. Tämän päätöksen mukaisesti kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla - pienemmistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää vain välttämättömät ja erityisin järjestelyin.

Seurakunta jatkaa jumalanpalvelusten suoratoistoa koko helmikuun ajan siten, että jumalanpalvelukset toimitetaan pääosin ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukseen voi osallistua ”Kirkko Sipoossa – Kyrkan i Sibbo” Youtube-kanavalla.

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä, seurakunnan työntekijät mukaan lukien. Kirkolliset toimitukset on kuitenkin pyrittävä järjestämään mahdollisimman pienellä joukolla. Hautaan siunaamisissa voi pastoraalisista syistä olla läsnä kaikkein lähimmät vainajan omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan.

Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa. Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä on toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa 1–2 metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään 28.2.2021 asti.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt avata alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Päätös perustuu lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Tämän pohjalta Helsingin hiippakunnan seurakunnissa voidaan avata alle 20-vuotiaiden kokoava ryhmätoiminta rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Toiminnassa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Päätös muuttaa seurakunnan rippikoulujen kokoontumisia, ja näistä tiedotetaan asianosaisia erikseen.