Uutislistaukseen

Koronatiedote 19.2. / rajoitusten ja suositusten voimassaolon jatkaminen 14.3.2021 asti

19.2.2021 20.58

Tiedote 19.2.2021

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 19.2.2021 päätöksen yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoitusten kiristämisestä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös on voimassa 22.2.-14.3.2021, ja sen mukaisesti kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla papin, kanttorin ja suntion lisäksi korkeintaan 6 muuta henkilöä. Hautaan siunaamisissa voi pastoraalisista syistä olla läsnä kaikkein lähimmät vainajan omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 6 henkilön rajan.  Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Tämä on toimituksiin osallistumisen edellytys ja koskee sekä seurakuntalaisia että työntekijöitä. Kaikissa tilanteissa tulee noudattaa yli kahden metrin turvavälejä. Käsien pesua ja desinfiointia edellytetään ja siihen tulee tarjota mahdollisuus. Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Tilaisuuksista tulisi järjestää vain välttämättömät ja erityisin järjestelyin.

Seurakunta jatkaa jumalanpalvelusten suoratoistoa maaliskuussa siten, että jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukseen voi osallistua ”Kirkko Sipoossa – Kyrkan i Sibbo” Youtube-kanavalla.

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään 14.3.2021 asti.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt avata alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Päätös perustuu lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen. Tämän pohjalta Helsingin hiippakunnan seurakunnissa voidaan avata alle 20-vuotiaiden kokoava ryhmätoiminta rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Toiminnassa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Päätös muuttaa seurakunnan rippikoulujen kokoontumisia, ja näistä tiedotetaan asianosaisia erikseen.