Diakoni Paula Halmisto on poissa

5.8.2021 12.54

Diakoni Paula Halmisto on poissa

Heinäkuisena hellepäivänä minut tavoitti mökille keski-Suomeen tieto Paulan äkillisestä,
vakavasta sairauskohtauksesta. Siitä hän ei toipunut, vaan menehtyi kaksi viikkoa myöhemmin, 17.7.2021.

Paula työskenteli noin kymmenen vuoden ajan seurakuntamme diakoniatyöntekijänä jääden eläkkeelle syksyllä 2002.
Paula oli koko sydämellään ihmisten auttaja. Hän näki ihmisten tarpeet ja oli paikalla silloin kun joku tarvitsi apua.
Hän oli myös moniosaaja ja kenen tahansa pomon loistava ”oikeakäsi”.
Ystävilleen Paula oli ehdottoman uskollinen yhteydenpitäjä ja muistaja.

Meitä sipoolaisiakin, jotka saimme häneltä kortteja ja muita hengentuotteita, oli paljon -   sen tiedän.

Laaja-alainen, viisas, idearikas ihminen ammensi voimansa luonnosta,sen jylhyydestä ja ankaruudesta, sen herkkyydestä ja kauneudesta.
Lapin tunturit ja erämaat, oman asuinympäristön luonto, liplattelevat vedet ja metsien vehreys olivat hänelle ehtymätön voimavara.
Kukat, linnut, eläimet innoittivat häntä.

Hän kunnioitti koko olemukseellaan Luojan luomaa maailmaa ja sen ihmeellistä kauneutta. Voimavarana oli Paulalla myös kirjoittaminen.
Hän kävi vielä eläkkeelläkin useamman kirjoittajakurssin, joiden innoittamana tuotti omaksi ja lähimmäistensä iloksi monenlaisia tekstejä.
Samoin kirjallisuus ja taide ruokkivat Paulaa. Hän veti paikallista lukupiiriä Sysmän kuulussa kirjakaupassa kymmenisen vuotta.
Hän oli aina innokas kuulostelemaan, mitä meillä Sipoon kirjapiirissä luettiin ja mitä mieltä osallistujat olivat kustakin kirjailijasta.

Paula oli syvällinen kristitty ihminen. Vaihtaessaan alaa noin viisikymppisenä ja lähtiessään kouluttautumaan kirkon työhön hän pyysi minulta, papilta kirkossa järjestetyn siunaushetken uuden elämänvaihees kynnyksellä. Siunauksen tielle hän lähti ja siunaava on myös hänen muistonsa.

Portilla elämän rajan
on lempeät kasvot Vapahtajan.
Oi rakkauden Herra,
hänet luoksesi kanna.
Hänen vihreillä niityillä levätä anna.

(Kuolinilmoituksen rukous, HS 25.7.2021)

Eija Fuller-Juusti
emerita kirkkoherra

Entinen diakoniatyöntekijämme Paula Halmisto siunataan haudan lepoon lauantaina 7.8.2021 klo 11.00 Hartolan kirkossa.

Kiitollisena Paulan työstä sipoolaisten hyväksi muistamme Paulaa kukin ja otamme osaa hänen läheistensä suruun ja kaipaukseen.