Ajankohtaista seurakunnasta

Kirkonkylän hautausmaalta kaadetaan huonokuntoisia puita

3.4.2018 11.43

Viesti seurakuntayhtymän kiinteistöpäälliköltä koskien kirkonkylän hautausmaan puiden hoitoa:

"Valitettavasti joudumme kaatamaan huonokuntoisia ja vaarallisia vanhoja puita hautausmaalta. Kaadettavat puut ovat noin 100 vuotta vanhoja ja siten aiheuttavat jo vaaraa, lahoja painavia oksia putoilee ja koko puu voi tuulessa kaatua.

Kaadettavia puita on yhteensä 22 kappaletta ja ne korvataan uusilla istutettavilla puilla. Koivukuja Valon kappelilta huoltorakennuksen suuntaan ja alueen vanhalla puolella itäreunalla oleva vaahterakuja joudutaan kaatamaan. Kun kyse on asemakaava-alueella kasvavista puista, on niiden poistamiseen pitänyt hakea kunnan rakennusvalvonnan toimenpidelupa, joka on myös saatu.

Puut on tarkoitus kaataa vielä keväällä, kun maa on jäässä. Toimenpiteellä on tarkoitus varmistaa alueella kävijöiden turvallisuutta ja uudistaa puustoa."

Timo Yrjönen
kiinteistöpäällikkö/fastighetschef