Palvelut ja asiointi Sipoon seurakuntien virastoissa

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto ovat seurakunnan palvelutoimistoja, joihin voit ottaa yhteyttä eri tilanteissa. Henkilökunta opastaa mielellään tarvittaessa asioinnissa. Sipoon suomalaisen seurakunnan, Sibbo svenska församlingin ja Sipoon seurakuntayhtymän virastot sijaitsevat saman katon alla Nikkilän Kirkonkylällä, osoitteessa Iso Kylätie 1.

Sipoon suomalaisen seurakunnan
kirkkoherranvirasto auki arkisin klo 9.00-12.00

Käyntiosoite: Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo
Puhelin: 09 239 1525
Sähköposti: sipoon.suomalainen.seurakunta@evl.fi tai yhteydenotto linkistä löytyvän Palautelomakkeen kautta

Kirkkoherranviraston palvelut

• Virkatodistuksen tilaus: tule käymään paikan päällä tai soita, voit myös tilata virkatodistuksen sähköpostitse: sipoon.suomalainen.seurakunta@evl.fi
  • sukuselvitykset
  • avioliiton esteiden tutkinta
  • kaste- ja vihkivaraukset
  • papin ja tilojen varaaminen perhejuhliin, tilojen vuokraamisesta löytyy lisätietoa täältä

Sipoon seurakuntayhtymän taloustoimisto palvelee arkisin klo 9.00-12.00

Käyntiosoite: Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo
Puhelin: 09 239 1262

Taloustoimiston palvelut:

• hauta-asiat
  • laskutukset ja laskunmaksut
  • kiinteistöasiat
  • seurakuntayhtymän hallintoasiat
  • seurakuntasalien ja Pappilan avainten nouto

Taloustoimiston yhteystiedot löytyy tästä linkistä.

Kirkkoherranvirasto on kiinni 30.9.2020 seurakunnan toiminnan suunnittelupäivän vuoksi

Laskutustiedot

Tilavuokrahinnat 2020

Hautaustoimen maksut 2020

Haudanhoitomaksut 2020

JUMALANPALVELUSTEN JA KIRKOLLISTEN TOIMITUSTEN TOIMITTAMINEN SIPOOSSA 2020, KORONAN AIHEUTTAMAT MUUTOKSET

Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Perheet voivat toki istua vierekkäin. Pyrimme kaikessa huomioimaan osallistujien turvallisuutta, ja siksi kirkkotiloissa on seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desinfiointipiste sekä asianmukainen ohje turvavälejä sekä yskimis- ja aivastushygieniaa varten. On tärkeää, että tilaisuuksiin ei osallistuta sairaana tai koronaoireisena.

Jumalanpalvelukset Sipoon kirkoissa

Enimmäisosallistujamäärät suhteutuvat tiloihin seuraavasti:

• Sipoon kirkko (sali ja parvi), enintään 150 henkeä.
  • Vanha kirkko, enintään 50 henkeä.
  • Söderkullan kirkko, kirkkosali, enintään 50 henkeä.

Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon (video- tai audiostriimaus) jatketaan edelleen. Emme kuitenkaan kuvaa jumalanpalvelukseen osallistuvia.

Kirkolliset toimitukset

Enimmäisosallistujamäärät suhteutuvat tiloihin seuraavasti:

• Valon kappeli, enintään 50 henkeä.
  • Pappila, enintään 30 henkeä, mutta mikäli käytössä myös nuorisotila max. 40 henkeä.
  • Iso sali (Kirkonkylän srk-talo) enintään 50 henkeä.
  • Uusi sali (Kirkonkylän srk-talo) suositus enintään 40 henkeä, max. 50 henkeä.
  • Pieni sali (Kirkonkylän srk-talo) suositus enintään 15 henkeä, max. 20 henkeä.
  • Söderkullan kirkon srk-sali, enintään 30 henkeä.

Toimituksen jälkeen

Perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.

Ehtoollisen vietto

Ehtoollisen vietossa noudatetaan erityisen suurta huomiota hygieniassa. Papit antavat yksityiskohtaisia ohjeita ehtoolliselle saapumisesta.

• Seurakuntalaiset tulevat ehtoollispöytään yksitellen tai perhekunnittain huomioiden turvavälit, polvistuvat, nauttivat sakramentin ja poistuvat siten, ettei kuoriosaan synny ruuhkaa. Ehtoolliselle voi osallistua eri vuoroissa osasto tai penkkirivi kerrallaan. Riskienhallinnan kannalta ei ole olennaista merkitystä, vaikka turvaväli alittuisi hetkellisesti esimerkiksi ohi kuljettaessa.

• Ehtoollinen voidaan jakaa ja ottaa vastaan myös seisten, jolloin pappi asettuu sopivaan kohtaan kuoriosassa ja seurakuntalaiset saapuvat ehtoolliselle väljässä jonossa.

Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta ja päätösten toimeenpanon ohjauksesta vastaavat aluehallintovirastot.
Hiippakunnat antavat tarvittaessa tarkempia ohjeita. Seuraa uutisointia, ja tule paikalle tilaisuuksiin ja tapahtumiin vain terveenä!

Seurakuntasihteeri
(09) 239 1525, 050 404 4494 (arkisin 9-12)
Toimistosihteeri
(09) 239 1525 (arkisin 9-12)