Söderkullan päiväkerhotila

Päiväkerhot

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Se on osa kirkon varhaiskasvatusta alle kouluikäisille, eli 3-6 vuotiaille lapsille. Päiväkerho on lasta varten; hänen kasvunsa ja oppimisensa pesäpaikka, sen arkea värittää monenlainen toiminta jonka sisällön luovat lastenohjaajat yhdessä lasten kanssa. Syksyllä 2019 alkaa Söderkullan kirkolla myös Naperokerho 2-vuotiaille!

·Nikkilän päiväkerho seurakuntatalon päiväkerhotiloissa Iso Kylätie 1
maanantaisin klo 8.30-11.30 ja keskiviikkoisin klo 13-16.

·Söderkullan päiväkerho Söderkullan kirkon päiväkerhotiloissa Neiti Miilin tie 2
maanantaisin klo 13-16

HAKEMUSLOMAKE SYKSY 2019

Sipoon suomalaisen seurakunnan syksyn päiväkerhoihin haku päättyy 31.7.2019. Myös jo nyt mukana toiminnassa oleville lapsille tulee hakea paikka uudelle kaudelle. Päiväkerhopaikka vahvistetaan huhtikuussa ja kerhot alkavat viikolla 33. Ryhmä perustetaan, jos mukaan ilmoittautuu vähintään 4 lasta.

PÄIVÄKERHOT KOKOONTUVAT SYKSYLLÄ 2019:

•Söderkullan kirkolla (Neiti Miilin tie 2, Söderkulla)
Maanantaisin 13-16.

•Kirkonkylän seurakuntatalolla (Iso Kylätie 1, Nikkilä)
Maanantaisin 8.30-11.30 ja keskiviikkoisin 13-16.

2 päivän kerho 40€/ lukukausi ja 1 päivä kerho 30€/lukukausi. Taloudellisista syistä voi hakea vapautusta.

Seurakunnan päiväkerhot ovat kirkon toimintaa 3–5 -vuotiaille lapsille. Päiväkerhoon otetaan lapsia, jotka ovat täyttäneet kolme vuotta. Nuoremmat lapset pääsevät mukaan kesken kautta täytettyään kolme vuotta, mikäli paikkoja on vapaana halutussa kerhopaikassa.

Päiväkerhossa vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua. Ohjaajina ovat koulutetut lastenohjaajat. Leikkiminen, liikkuminen, käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat päiväkerhon arkea. Myös hiljentyminen, käsien ristiminen rukoukseen ja yhteinen laulu kuuluvat päiväkerhojen rutiineihin.

Tervetuloa syksyn kerhoihin, nähdään!

Lisätietoja saa Sirpalta
sirpa.pihlasvuori@evl.fi / 040 652 6138

NAPEROKERHO 2-VUOTIAILLE (alkaen syksy 2019)

Kokeilemme syksyn aikana Söderkullan kirkolla uutta viikottaista kerhoa 2-vuotiaille, perjantaisin klo 9-11. 8 ensiksi ilmoittautunutta pääsee mukaan! Syyskausi alkaa viikolla 34 (pe 23.8.) Hinta 30€/kausi. Ryhmään tarvitaan vähintään 4 lasta, jotta kerho voi aloittaa!

Ilmoittautuminen Sirpalle viimeistään 31.7.
sirpa.pihlasvuori@evl.fi / 040 652 6138
Huom. tiedustelut Sirpalta 26.6. saakka, sen jälkeen 5.8. alkaen.

Hakemuslomake Naperokerhoon

Seurakunnan päiväkerhossa opitaan kristillisiä arvoja

Seurakunnan päiväkerho alkaa aamuhetkellä, jossa luetaan Lasten Raamattua. Lokakuun viimeisessä päiväkerhossa oli aiheena ystävyys. Olemme kaikkien ystäviä ja kaikki ovat meidän ystäviämme. Aamuhetkessä harjoitellaan myös oman vuoron odottamista, vaikka niin monella on asiaa yhtä aikaa.

”Vanhemmat, jotka tuovat lapsensa seurakunnan päiväkerhoon, tietävät, että täällä toimitaan kristilliseltä pohjalta ja ovat hyväksyneet sen. Kristillinen kasvatus on kerhon punainen lanka”, lastenohjaaja Sirpa Pihlasvuori kertoo.

Kristillinen kasvatus näkyy paitsi aamuhetkessä myös välipalaa edeltävässä ruokarukouksessa. Lapsille kerrotaan aamunavauksessa rivillä kuvakortteja, mitä kerhossa tapahtuu. Vaikka kerho kestää vain kolme tuntia, siinä ajassa lapset ehtivät leikkiä, askarrella, syödä välipalaa ja leikkiä musiikin tahdissa ja pelata lautapelejä.

Salla Virolainen esittelee lapsille päivän askartelun. Se on isänpäiväkortti, josta lasten käsissä syntyy pahvinen miesten liiviä muistuttava luomus, jonka tekemisessä harjoitellaan saksien käyttöä, liimaamista ja piirtämistä.

”Jos haluatte voitte piirtää liiviin jotain sellaista, josta juuri teidän isänne pitää”, Salla kertoo.

Vaikka malli on kaikille sama, korteista syntyy hyvin persoonallisia luomuksia.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.

Pietarin kalasaalis

Lisää päiväkerhoista:

Turvallisessa ilmapiirissä tuetaan ja vahvistetaan lapsen suhdetta

-    omaan itseen
-    toisiin ihmisiin
-    Jumalaan
-    luontoon

Kerhopäivän ohjelmaan sisältyy mm. hartaushetki, leikkiä, laulua, kädentöitä, satuja ja ulkoilua ja syödään omat eväät. Lapsityön kanttori pitää päiväkerhoissa säännöllistä ja tavoitteellista muskaritoimintaa.