Päiväkerhot

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Se on osa kirkon varhaiskasvatusta alle kouluikäisille, eli 3-6 vuotiaille lapsille. Päiväkerho on lasta varten; hänen kasvunsa ja oppimisensa pesäpaikka, sen arkea värittää monenlainen toiminta jonka sisällön luovat lastenohjaajat yhdessä lasten kanssa.

Haku syksyn 2018 päiväkerhoihin jatkuu!

·Nikkilän päiväkerho seurakuntatalon päiväkerhotiloissa
alkaa viikolla 33 (ma 13.8.) Iso Kylätie 1
maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8.30-11.30.

·Söderkullan päiväkerho kirkon päiväkerhotiloissa
alkaa viikolla 36 (ma 3.9.) Neiti Miilintie 2
maanantaisin klo 13-16, ja perjantaisin klo 8.30-11.30.

Hakemuslomake syksy 2018

Seurakunnan päiväkerhossa opitaan kristillisiä arvoja

Seurakunnan päiväkerho alkaa aamuhetkellä, jossa luetaan Lasten Raamattua. Lokakuun viimeisessä päiväkerhossa oli aiheena ystävyys. Olemme kaikkien ystäviä ja kaikki ovat meidän ystäviämme. Aamuhetkessä harjoitellaan myös oman vuoron odottamista, vaikka niin monella on asiaa yhtä aikaa.

”Vanhemmat, jotka tuovat lapsensa seurakunnan päiväkerhoon, tietävät, että täällä toimitaan kristilliseltä pohjalta ja ovat hyväksyneet sen. Kristillinen kasvatus on kerhon punainen lanka”, lastenohjaaja Sirpa Pihlasvuori kertoo.

Kristillinen kasvatus näkyy paitsi aamuhetkessä myös välipalaa edeltävässä ruokarukouksessa. Lapsille kerrotaan aamunavauksessa rivillä kuvakortteja, mitä kerhossa tapahtuu. Vaikka kerho kestää vain kolme tuntia, siinä ajassa lapset ehtivät leikkiä, askarrella, syödä välipalaa ja leikkiä musiikin tahdissa ja pelata lautapelejä.

Salla Virolainen esittelee lapsille päivän askartelun. Se on isänpäiväkortti, josta lasten käsissä syntyy pahvinen miesten liiviä muistuttava luomus, jonka tekemisessä harjoitellaan saksien käyttöä, liimaamista ja piirtämistä.

”Jos haluatte voitte piirtää liiviin jotain sellaista, josta juuri teidän isänne pitää”, Salla kertoo.

Vaikka malli on kaikille sama, korteista syntyy hyvin persoonallisia luomuksia.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.

Lisää päiväkerhoista:

Turvallisessa ilmapiirissä tuetaan ja vahvistetaan lapsen suhdetta

-    omaan itseen
-    toisiin ihmisiin
-    Jumalaan
-    luontoon

Kerhopäivän ohjelmaan sisältyy mm. hartaushetki, leikkiä, laulua, kädentöitä, satuja ja ulkoilua ja syödään omat eväät. Lapsityön kanttori pitää päiväkerhoissa säännöllistä ja tavoitteellista muskaritoimintaa.