Sipoon Vanha kirkko

Sipoon vanha kirkko, Pyhän Sigfridin kirkko, Vanha kirkko

Brobölentie 68, 04130 Sipoo

Sipoon Vanha kirkko

Talvella kirkko on kiinni syyskuu-toukokuu välisenä aikana, kesäkuukausina kirkolla on opas paikalla. Kirkkoa on mahdollista varata vihkikirkoksi.

Sipoon Vanha kirkko, eli Pyhän Sigfridin kirkko on yksi parhaiten alkuperäisessä keskiaikaisessa muodossaan säilyneistä Suomen keskiaikaisista kirkoista.

Kesäkuukausien aikana seurakunta järjestää sunnuntaisin messun kirkossa Sipoon kirkon sijaan. Vain konfirmaatiomessut vietetään Sipoon kirkossa. Se on myös suosittu hää- ja konserttikirkko. Kesällä kirkossa vierailevat tuhannet turistit.

Kirkko on rakennettu 1500-luvun puolivälissä, paikkaan jossa oli aikaisemmin puukirkko. Rakentajina toimivat saksalaiset tai mahdollisesti hollantilaiset kirkonrakentajat.

Kirkko on rakennettu tyypilliseen keskiaikaiseen mannermaiseen tapaan. Holveja koristavat yksinkertaiset keskiakaiset ​​maalaukset. Niissä on myös pakanallista alkuperää olevia symboleja (jotka myöhemmin tulkittiin kristillisen perinteen mukaan).

Kellotorni on rakennettu barokkityylisesti 1800-luvulla.

Alttarin yläpuolella oleva patsas ristiinnaulitsemisesta on alunperin ollut kuoron sisäänkäynnin yläpuolella, kuoron erottavan kotelon vieressä. Motiivi on voittoisa taivaallinen kuningas. Luultavasti 1500-luvulta.

Kirkon katosta on ripustettu myös vene, jonka merikapteeni Waenerberg lahjoitti 1840-luvulla

Brobölentie 68, 04130 Sipoo

Brobölentie 68, 04130 Sipoo