Lähetystyö ja kansainvälinen diakonia

Lähetys on kirkon syvin olemus. Lähetys on Jumalan rakkauden jakamista sanoin ja teoin lähellä ja kaukana. Lähetys on seurakuntamme perustehtävä, joten tavoitteena on, että lähetys kuuluisi yhä useamman kotiseurakuntalaisemme arkeen.

Sipoon suomalainen seurakunta tekee lähetystyötä ja kansainvälistä diakoniaa yhteistyössä kirkkomme virallisten lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Lisäksi avustamme vuosittain Merimieskirkkoa. Solmimme nimikkolähetti- ja nimikkokohdesopimuksia eri lähetysjärjestöjen kanssa, jotka lähettävät nimikkolähettejä kirkon työhön eri maihin.

KAIKKIA TARVITAAN – tule mukaan!

Kaikki eivät voi lähteä lähetystyöhön, mutta kaikki voivat toimia lähettäjinä. Toiminta lähetystyössä ja kansainvälisessä diakoniassa perustuu vapaaehtoistoimintaan, seurakuntalaisten aktiiviseen toimintaan.

1. Voit olla järjestämässä erilaisia vuosittaisia tapahtumia

• Terassikahvila kesällä Vanhan kirkon messun jälkeen.
  • Lähetyspyhät loppaisena ja syksyllä.
  • Joulubasaari ja sitä edeltävät talkoot.
  • Joulubasaari on vuosittainen suurmyyjäistapahtuma, jossa on myös lounasta tarjolla.
  • Voit leipoa, neuloa tai tehdä muita käsitöitä myyjäisiin.

2. Voit tukea taloudellisesti

FI34 5561 0410 0014 08
BIC  OKOYFIHH
Kirjoita viestiksi sen nimikkolähetin nimi tai –kohde, jota haluat tukea.

3. Voit rukoilla lähettien puolesta ja olla osa lähetysrengasta

Lähetysrenkaan jäsenenä saat postitse tai sähköpostitse kirjeitä, joissa kerrotaan viimeisimmät terveiset sekä Sipoosta että maailmalta. Ilmoita osoitteesi Tiialle.

4. Osallistumalla lähetyspiiriin tai seuroihin

- Paippisten lähetyspiiri kerran kuussa kodeissa

- Kansanlähetyksen seurat joka kuun 3. tiistai klo 18 joko kodeissa tai Pappilassa

Pastori

Diakonia, lähetystyö ja kansainvälinen vastuu

Sielun ravintoa Kansanlähetyksen seuroista

Joka haluaa kuulla Raamatun sanaa, veisata virsiä ja keskustella puheen perusteella syvällisesti kuullusta sanasta, on tervetullut kansanlähetyksen perinteisiin seuroihin.

Usein seurakunnan järjestämät seurat ovat kodeissa, mutta myös seurakunnan tiloissa. Lokakuun kansanlähetyksen seurat pidettiin Pappilassa. Puhujana oli Uudenmaan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen piirijohtaja Jari Araneva.

Illan aiheen Araneva tiivisti kysymykseen: Kuka Jeesus on ja mikä merkitys Hänellä on minulle? Matteuksen ja Johanneksen evankeliumeihin perustuen loppupäätelmänä oli, että tarvitsemme Jeesusta, että saamme itse elää iankaikkisesti.

Puheen jälkeen seurasi vapaata keskustelua evankeliumitekstien pohjalta. Seurakunnan pastori Tiia Kasesmaa päätti illan hartauteen Psalmin sanoin.

Kansanlähetyksen puhujat ovat seurakunnassa tervetulleita. Seuroihin tulleet muutamat ihmiset saivat myös runsaan tietopaketin Kansanlähetyksen lähetystyöstä lähes kaikissa maanosissa. Sipoon suomalaisella seurakunnalla on omia nimikkolähettejä, tällä hetkellä Thaimaassa, Senegalissa ja Virossa.

Teksti ja kuva: Helena Holmroos