LÄHETYSTYÖ JA KANSAINVÄLINEN DIAKONIA SIPOOSSA

Lähetys on kirkon syvin olemus. Lähetys on Jumalan rakkauden jakamista sanoin ja teoin lähellä ja kaukana. Lähetys on seurakuntamme perustehtävä, joten tavoitteena on, että lähetys kuuluisi yhä useamman kotiseurakuntalaisemme arkeen. 

Sipoon suomalainen seurakunta tekee lähetystyötä ja kansainvälistä diakoniaa yhteistyössä kirkkomme virallisten lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Lisäksi avustamme vuosittain Merimieskirkkoa. Solmimme nimikkolähetti- ja nimikkokohdesopimuksia eri lähetysjärjestöjen kanssa, jotka lähettävät nimikkolähettejä kirkon työhön eri maihin. Tällä hetkellä Nimikkolähettejämme ovat Kirsti Malmi (SEKL) Virossa, Tero Massa (SLS) Thaimaassa ja Päivi Lilja (SLS) Myanmarissa. Nimikkokohteisiimme, Ilmastonmuutoksen torjunta ja vahvat yhteisöt, Etiopia (SLS) ja Botswanassa Francistownin koululaiset.

Ilmoittaudu terassikahvien tekijäksi kesälle 2024, lue lisää:

 

KAIKKIA TARVITAAN – TULE MUKAAN!

Kaikki eivät voi lähteä lähetystyöhön, mutta kaikki voivat toimia lähettäjinä. Toiminta lähetystyössä ja kansainvälisessä diakoniassa perustuu vapaaehtoistoimintaan, seurakuntalaisten aktiiviseen toimintaan.

Korona-epidemian vuoksi seuraavan listan toiminnoista osa on tauolla. Sen sijaan taloudellinen tuki ja rukoustuki ovat entistä tärkeämmässä osassa.
 

1. Voit olla järjestämässä erilaisia vuosittaisia tapahtumia, esim.

 • Terassikahvila kesällä Vanhan kirkon messun jälkeen.
 • Lähetyspyhät loppiaisena ja syksyllä.
 • Joulumyyjäiset ja sitä edeltävät talkoot. Joulumyyjäiset on vuosittainen tapahtuma, jossa on myös lounasta tarjolla.
 • Voit leipoa, neuloa tai tehdä muita käsitöitä myyjäisiin.

2. Voit tukea taloudellisesti

 • FI34 5561 0410 0014 08
  BIC  OKOYFIHH
  Kirjoita viestiksi sen nimikkolähetin nimi tai –kohde, jota haluat tukea.

3. Voit rukoilla lähettien puolesta ja olla osa lähetysrengasta

 • Lähetysrenkaan jäsenenä saat postitse tai sähköpostitse kirjeitä, joissa kerrotaan viimeisimmät terveiset sekä Sipoosta että maailmalta. Ilmoita osoitteesi lähetystyön pastorille, tiia.kasesmaa@evl.fi.

4. Osallistumalla lähetyspiiriin 

 • Lähetyspiiri kerran kuussa kodeissa tai Pappilassa.