PERHEKERHOT

Perhekerhossa ollaan yhdessä oman aikuisen kanssa, pääsette tapaamaan toisia samassa tilanteessa olevia perheitä. Perhekerhossa lapset pääsevät harjoittelemaan sosiaalisia taitoja yhdessä toisten kanssa, ja saatte yhdessä mahdollisuuden hiljentymiseen Pyhän sanoman äärellä, laulaa, leikkiä, piirtää ja vain olla. Kerro mielellään toiveita ja ajatuksia kerhoista!

Toivottavasti tavataan kerhossa, olette lämpimästi tervetulleita ja teitä odotetaan! 

Perhekerhot ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua, voitte osallistua silloin kun se teidän perheelle parhaiten sopii. 
Aamupalaa on tarjolla kello 9-10, 2€/perhe.

Nikkilän perhekerho tiistaisin klo 9 - 11.30, Kirkonkylän seurakuntatalon päiväkerhokerhotilassa(Iso Kylätie 1)
Kerhokausi alkaa 7.1. ja viimeinen kerta keväällä on 19.5. HUOM! kerho on tauolla 18.2. koulujen hiihtolomaviikolla.

Söderkullan perhekerho torstaisin Söderkullan kirkolla, alakerrassa kerhotiloissa (Neiti Miiliin Tie 2)
Kerhokausi alkaa 9.1. ja viimeinen kerta keväällä on 14.5. HUOM! kerho on tauolla 20.2. koulujen hiihtolomaviikolla sekä 21.5. Helatorstaina.

 

KESÄPERHEKERHOT 2020

2.6.-5.8. joka viikko! Tiistaisin klo 9-12 Pappilan pihalla (Kuninkaantie 28) ja keskiviikkoisin klo 9-12 Söderkullan kirkon pihalla (neiti Miilintie 2).

Perhekerhoon ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset vanhemman tai hoitajan kanssa, tänä kesänä ei poikkeuksellisesti tarjota välipalaa seurakunnan puolesta, joten ota omat eväät mukaan. Lelut löytyvät paikan päältä ja lapset ovat oman vanhemman hoidossa. Yhdessä oloa ja arjen jakamista. Paikalla seurakunnan työntekijä. 

Tämän kesän ohjeistuksen mukaan huolehdithan yleisistä hygienia- yskimis- ja turvaväliohjeista, tule mukaan terveenä niin emme edistä viruksen leviämistä!

Kesäperhekerhot alkavat!Nestori ätinsä Anun ja Isla äitinsä Sonjan kanssa musiikkihetkessä.

”Perhekerhosta saa vertaistukea”

”Rentoa yhdessäoloa ja vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta”, Eriikka Koukku kuvailee seurakunnan perhekerhoa.

Tiistaina perhekerhoon tulee kahden vuoden kummallakin puolella olevia lapsia äiteineen. Eriikalle vertaistuki on ollut niin tärkeä asia, että hän vetää saman tyyppistä kerhoa myös MLL:n johdolla Talmassa. Eriikan kaksivuotias tytär Emmiina on mukana perhekerhossa. Einar on kerhossa äitinsä Hanna Shkurovin kanssa.

Seurakunnan perhekerhoon tuli tiistaina myös Lauri isoäitinsä ”Nonna” Minna Koskelan kanssa. Minna kertoo hoitavansa lapsenlastaan kokopäiväisesti. Paikalla oli myös Niilo äitinsä Satu Riuttalahden kanssa. Kaksivuotias Nestori istuu tiukasti äitinsä Anu van Lieren sylissä ja tarkkailee aluksi ympäristöään. Isla tuli kerhoon äitinsä Sonja Kortelaisen ja Krista Ahlholm tyttärensä Marjan kanssa.

Ensin kerhossa syödään tuhti aamiainen, puuroa, voileipää ja aikuisille kahvia ja teetä. Aamiaisen lomassa kerrotaan päivän kuulumiset. Kerhon lastenohjaajat Sirpa Pihlasvuori ja Salla Virolainen tervehtivät tulijoita iloisesti.

Aamiaisen jälkeen seuraa kanttori Tiina Paloniemen vetämä musiikkihetki, jossa sekä leikitään että lauletaan. Se kuulostaa pikkulasten ”muskarilta”, jossa ilo on silmiinpistävä. Lapset hakevat yhteisestä korista pieniä valkoisia kankaanpaloja, joilla leikitään syksyä, marakaseja ja muuta rekvisiittaa. Ensin on kuitenkin laulu, jossa kerrotaan jokaisen lapsen nimi ja laulu jatkuu: ”Kiva kun olet täällä.”

Musiikkihetken jälkeen lapset kirmaavat leikkihuoneisiin, joissa on valmiina leluja, paljon leluja. Yhteinen leikki alkaa, vaikka parivuotiaat vasta harjoittelevat yhdessä leikkimistä. Kotona lapsiaan hoitavien äitien mielestä on tärkeää, että lapset tapaavat muita lapsia, vaikka leikki onkin vielä paljolti kunkin omaa leikkiä.
 

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.