PERHEKERHOJEN SYYSKAUSI 2021
KIRKONKYLÄN SEURAKUNTATALOLLA JA SÖDERKULLAN KIRKOLLA

Perhekerhoon ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset vanhemman tai hoitajan kanssa. Lelut löytyvät paikan päältä ja lapset ovat oman vanhemman hoidossa. Yhdessä oloa ja arjen jakamista. Paikalla seurakunnan työntekijä.

Huom! Mahdollisten uusien koronarajoitusten vuoksi voimme joutua muuttamaan tai perumaan toimintaa.

Nikkilän perhekerho TIISTAISIN klo 9 - 11.00,
jonka jälkeen on mahdollisuus jäädä lounaalle klo 11 alkaen (vapaaehtoinen maksu lähetystyölle).

Kirkonkylän seurakuntatalon päiväkerhokerhotilassa, Iso Kylätie 1.

Kerhokausi ALKAA 3.8.2021 ja PÄÄTTYY 7.12.2021

Söderkullan perhekerho TORSTAISIN klo 9 - 11.30,
jonka aikana on mahdollisuus syödä aamupalaa klo 9 - 10 (vapaaehtoinen maksu lähetystyölle).

Söderkullan kirkolla, alakerrassa kerhotiloissa, Neiti Miilin Tie 2.

Kerhokausi ALKAA 5.8.2021 ja PÄÄTTYY 9.12.2021

1. Muista pitää turvaväliä (2 metriä)
2. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä
3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta
4. Tule vain terveenä tilaisuuteen

Nestori ätinsä Anun ja Isla äitinsä Sonjan kanssa musiikkihetkessä.

”Perhekerhosta saa vertaistukea”

”Rentoa yhdessäoloa ja vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta”, Eriikka Koukku kuvailee seurakunnan perhekerhoa.

Tiistaina perhekerhoon tulee kahden vuoden kummallakin puolella olevia lapsia äiteineen. Eriikalle vertaistuki on ollut niin tärkeä asia, että hän vetää saman tyyppistä kerhoa myös MLL:n johdolla Talmassa. Eriikan kaksivuotias tytär Emmiina on mukana perhekerhossa. Einar on kerhossa äitinsä Hanna Shkurovin kanssa.

Seurakunnan perhekerhoon tuli tiistaina myös Lauri isoäitinsä ”Nonna” Minna Koskelan kanssa. Minna kertoo hoitavansa lapsenlastaan kokopäiväisesti. Paikalla oli myös Niilo äitinsä Satu Riuttalahden kanssa. Kaksivuotias Nestori istuu tiukasti äitinsä Anu van Lieren sylissä ja tarkkailee aluksi ympäristöään. Isla tuli kerhoon äitinsä Sonja Kortelaisen ja Krista Ahlholm tyttärensä Marjan kanssa.

Ensin kerhossa syödään tuhti aamiainen, puuroa, voileipää ja aikuisille kahvia ja teetä. Aamiaisen lomassa kerrotaan päivän kuulumiset. Kerhon lastenohjaajat Sirpa Pihlasvuori ja Salla Virolainen tervehtivät tulijoita iloisesti.

Aamiaisen jälkeen seuraa kanttori Tiina Paloniemen vetämä musiikkihetki, jossa sekä leikitään että lauletaan. Se kuulostaa pikkulasten ”muskarilta”, jossa ilo on silmiinpistävä. Lapset hakevat yhteisestä korista pieniä valkoisia kankaanpaloja, joilla leikitään syksyä, marakaseja ja muuta rekvisiittaa. Ensin on kuitenkin laulu, jossa kerrotaan jokaisen lapsen nimi ja laulu jatkuu: ”Kiva kun olet täällä.”

Musiikkihetken jälkeen lapset kirmaavat leikkihuoneisiin, joissa on valmiina leluja, paljon leluja. Yhteinen leikki alkaa, vaikka parivuotiaat vasta harjoittelevat yhdessä leikkimistä. Kotona lapsiaan hoitavien äitien mielestä on tärkeää, että lapset tapaavat muita lapsia, vaikka leikki onkin vielä paljolti kunkin omaa leikkiä.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana
teologisten opintojen työharjoittelua.

Lapsi- ja perhetyöntekijä