Perhekerhot

Perhekerhossa ollaan yhdessä oman aikuisen kanssa, pääsette tapaamaan toisia samassa tilanteessa olevia perheitä. Täällä lapset pääsevät harjoittelemaan sosiaalisia taitoja yhdessä toisten kanssa, ja saatte yhdessä mahdollisuuden hiljentymiseen Pyhän sanoman äärellä, laulaa, leikkiä, piirtää ja vain olla.

Toivottavasti tavataan kerhossa, olette lämpimästi tervetulleita ja teitä odotetaan!

Perhekerhot kokoontuvat jälleen syksyllä!

Syyskausi
2018 alkaa Nikkilässä kirkonkylän seurakuntatalolla ti 4.9. klo 9-11.30, osoite Iso Kylätie 1, Sipoo ja Söderkullan kirkolla (sisäänkäynti kirkon takaa) to 13.9. klo 9-12.00, osoite Neiti Miilin tie 2, Söderkulla.

HUOM: Syysloma viikolla, ti 16.10 ja to 18.10 ei ole perhekerhoja!

Syyskauden viimeiset perhekerhot ovat Nikkilässä tiistaina 18.12. ja Söderkullassa torstaina 20.12., tuolloin luvassa jotain jouluista!

Vierailijoita Nikkilän perhekerhossa: ti 23.10. kirjastolta ->lukemisen tärkeys ja ääneen lukeminen, ti 30.10. Martat auttavat isoäidin nelijöiden tekemisessä, ti 13.11. puheterapeutti vierailee, ti 20.11. Lapsen oikeudet, ti 27.11. MML -> pienet lapset ja media - aikuisena lasta kiehtovassa mediamaailmassa.

Söderkullan perhekerho: to 25.10. Reilu kauppa, to 22.11. "Lapsen oikeudet -> aikuisen velvollisuudet", to 6.12 ITSENÄISYYSPÄIVÄ -> EI KERHOA. 13.12. Lucian päivä, joulunperinteitä ja -koristeita.

Perhekerhot ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua, voitte tulla silloin kuin teidän arkeenne parhaiten sopii. Aamupalaa on tarjolla kello 9-10, 2€/perhe.

Löydät meidät myös Facebookista!
Sipoon suomalainen srk - lapset ja perheet ja Sipoon perhekerhot -sivuilla ilmoitellaan myös!

Nestori ätinsä Anun ja Isla äitinsä Sonjan kanssa musiikkihetkessä.

”Perhekerhosta saa vertaistukea”

”Rentoa yhdessäoloa ja vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta”, Eriikka Koukku kuvailee seurakunnan perhekerhoa.

Tiistaina perhekerhoon tulee kahden vuoden kummallakin puolella olevia lapsia äiteineen. Eriikalle vertaistuki on ollut niin tärkeä asia, että hän vetää saman tyyppistä kerhoa myös MLL:n johdolla Talmassa. Eriikan kaksivuotias tytär Emmiina on mukana perhekerhossa. Einar on kerhossa äitinsä Hanna Shkurovin kanssa.

Seurakunnan perhekerhoon tuli tiistaina myös Lauri isoäitinsä ”Nonna” Minna Koskelan kanssa. Minna kertoo hoitavansa lapsenlastaan kokopäiväisesti. Paikalla oli myös Niilo äitinsä Satu Riuttalahden kanssa. Kaksivuotias Nestori istuu tiukasti äitinsä Anu van Lieren sylissä ja tarkkailee aluksi ympäristöään. Isla tuli kerhoon äitinsä Sonja Kortelaisen ja Krista Ahlholm tyttärensä Marjan kanssa.

Ensin kerhossa syödään tuhti aamiainen, puuroa, voileipää ja aikuisille kahvia ja teetä. Aamiaisen lomassa kerrotaan päivän kuulumiset. Kerhon lastenohjaajat Sirpa Pihlasvuori ja Salla Virolainen tervehtivät tulijoita iloisesti.

Aamiaisen jälkeen seuraa kanttori Tiina Paloniemen vetämä musiikkihetki, jossa sekä leikitään että lauletaan. Se kuulostaa pikkulasten ”muskarilta”, jossa ilo on silmiinpistävä. Lapset hakevat yhteisestä korista pieniä valkoisia kankaanpaloja, joilla leikitään syksyä, marakaseja ja muuta rekvisiittaa. Ensin on kuitenkin laulu, jossa kerrotaan jokaisen lapsen nimi ja laulu jatkuu: ”Kiva kun olet täällä.”

Musiikkihetken jälkeen lapset kirmaavat leikkihuoneisiin, joissa on valmiina leluja, paljon leluja. Yhteinen leikki alkaa, vaikka parivuotiaat vasta harjoittelevat yhdessä leikkimistä. Kotona lapsiaan hoitavien äitien mielestä on tärkeää, että lapset tapaavat muita lapsia, vaikka leikki onkin vielä paljolti kunkin omaa leikkiä.

Teksti ja kuva/kuvat: Helena Holmroos
Artikkeli on tehty syksyllä 2017 osana