Söderkullan kirkko (avajaistapahtuma 26.8.2018)

Neiti Miilin tie 2, 01150 Söderkulla

Söderkullan kirkko (avajaistapahtuma 26.8.2018) Toiminta kirkossa ja sen tiloissa alkaa syksyllä 2018. Kirkkosalia voi varata kirkollisiin toimituksiin syyskuusta 2018 alkaen. Kirkko vihitään käyttöön 26.8.2018. Kuva otettu harjannostajaisten aikaan joulukuussa 2017.

Söderkullan kirkko nousee vähitellen

Söderkullaan valmistuva seurakuntatila saa jo muotoaan. Modernia seurakuntakeskusta tullaan kutsumaan Söderkullan kirkoksi, vaikka toimitilalle ei haetakaan virallista kirkko-statusta. Valmistuvaa seurakuntakeskusta on kuitenkin luonteva kutsua kirkoksi, sillä sipoolainen arkkitehti Juhani Aalto on hakenut kirkkosalin muotoon vaikutteita Sipoon keskiaikaisesta kivikirkosta. Jyrkkä katto sekä avara kirkkosali antavat rakennukselle kirkoksi tunnistettavat muodot. Toimitilat tulevat monikäyttöiset, ja siksi valmistuva rakennus mahdollistaa monipuolista toimintaa.

Kaksikerroksiseen kirkkorakennukseen valmistuu tilat 100 hengen kirkkosalille, seurakuntasalille, keittiölle ja toimistolle. Kellarikerroksessa kokoontuvat lapset, nuoret ja perheet, sillä sinne rakentuu tilat nuortentoiminnalle, päiväkerholle, perhekerhoille ja muulle kerhotoiminnalle. Yksi huone äänieristetään bänditoimintaa varten. Lisäksi kellariin sijoitetaan tekniset tilat sekä huolto- ja varastotiloja.

Uusi kirkko tulee palvelemaan sekä suomalaisen että ruotsalaisen seurakunnan toimintaa. Viime vuosikymmeninä vahvasti kasvanut etelä-Sipoo ja Söderkullan alue ovat olleet ilman toimivia seurakuntatiloja jo pidemmän aikaa. Erityisesti vuoden 2009 osakuntaliitos merkitsi keskeisten toimitilojen, Östersundomin kirkon, hautausmaan sekä Sakarinmäen koululla sijainneen seurakuntatilan siirtymistä Helsingin seurakuntayhtymän alaisuuteen. Etelä-sipoolaiset jäivät kaipaamaan näitä viihtyisiä toimitiloja. Nyt valmistuva Söderkullan kirkko poistaa tätä menetystä.

Kirkko nousee keskeiselle paikalle Sipoonlahden koulun, Neiti Miilin päiväkodin sekä uuden Pähkinälehdon asuinalueen välittömään läheisyyteen. Sipoon seurakunnat haluavat satsata seiniin, sillä uusi tila mahdollistaa tulevaisuudessa nimenomaan monipuolista toimintaa eteläisessä Sipoossa. Uusi tila houkuttaa myös monenlaiseen yhteisölliseen toimintaan seurakuntien yhteistyökumppaneiden kesken.

Faktaa Söderkullan kirkosta:

Tuleva osoite: Neiti Miilintie 2

Kokonaispinta-ala: n. 1127 m²

Ekologisia ratkaisuja mm. maalämpö ja aurinkopaneelit

Pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto Juhani Aalto Oy

Pääurakoitsija Jyrak Oy

Rakentaminen aloitettiin huhtikuussa 2017

Kirkko valmistuu kesään 2018 mennessä ja vihitään käyttöön elokuussa 2018

Neiti Miilin tie 2, 01150 Söderkulla

Söderkullan kirkon käyttöön vihkiminen

Avauspäivän jälkeen kirkolla avoimet ovet 27.8.-31.8. klo 9-20.