Söderkullan kirkko

Neiti Miilin tie 2, 01150 Söderkulla

Kirkko on auki jumalanpalvelusten, messujen ja eri tilaisuuksien aikaan, katso lisää tapahtumakalenterista!

Kaksikerroksisessa kirkkorakennuksessa ensimmäisessä kerroksessa 100 hengen kirkkosali, seurakuntasali, keittiö ja toimistotilat. Kellarikerroksessa on nuorten ja lasten toiminnan tilat, eli nuorisotila, päiväkerhotila, perhekerhoille omat tilat. Yksi huone on äänieristetty bänditoimintaa varten. Lisäksi kellarissa on tekniset tilat sekä huolto- ja varastotiloja.

Uusi kirkko palvelee sekä suomalaisen että ruotsalaisen seurakunnan toimintaa. Viime vuosikymmeninä vahvasti kasvanut etelä-Sipoo ja Söderkullan alue ovat olleet ilman toimivia seurakuntatiloja jo pidemmän aikaa. Erityisesti vuoden 2009 osakuntaliitos merkitsi keskeisten toimitilojen, Östersundomin kirkon, hautausmaan sekä Sakarinmäen koululla sijainneen seurakuntatilan siirtymistä Helsingin seurakuntayhtymän alaisuuteen. Etelä-sipoolaiset jäivät kaipaamaan näitä viihtyisiä toimitiloja. uusi Söderkullan kirkko poistaa tätä menetystä.

Kirkko nousi keskeiselle paikalle Sipoonlahden koulun, Neiti Miilin päiväkodin sekä uuden Pähkinälehdon asuinalueen välittömään läheisyyteen.

HUOM! Vuokrattaessa seurakuntasaleissa ei ole myöskään mahdollista tarjota alkoholia lukuunottamatta alkumaljaa.

• Osoite: Neiti Miilintie 2
  • Kokonaispinta-ala: n. 1127 m²
  • Ekologisia ratkaisuja mm. maalämpö ja aurinkopaneelit
  • Pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto Juhani Aalto Oy
  • Pääurakoitsija Jyrak Oy
  • Rakentaminen aloitettiin huhtikuussa 2017, kirkko vihittiin käyttöön elokuussa 2018.
Lastenhoitohuone

Neiti Miilin tie 2, 01150 Söderkulla