SÖDERKULLAN KIRKKO

Neiti Miilin tie 2 , 01150 Söderkulla

Kirkko on auki jumalanpalvelusten, messujen ja eri tilaisuuksien aikaan.

Kaksikerroksisessa kirkkorakennuksessa ensimmäisessä kerroksessa 100 hengen kirkkosali, seurakuntasali, keittiö ja toimistotilat. Kellarikerroksessa on nuorten ja lasten toiminnan tilat, eli nuorisotila, päiväkerhotila, perhekerhoille omat tilat. Yksi huone on äänieristetty bänditoimintaa varten. Lisäksi kellarissa on tekniset tilat sekä huolto- ja varastotiloja.

Uusi kirkko palvelee sekä suomalaisen että ruotsalaisen seurakunnan toimintaa. Viime vuosikymmeninä vahvasti kasvanut etelä-Sipoo ja Söderkullan alue ovat olleet ilman toimivia seurakuntatiloja jo pidemmän aikaa. Erityisesti vuoden 2009 osakuntaliitos merkitsi keskeisten toimitilojen, Östersundomin kirkon, hautausmaan sekä Sakarinmäen koululla sijainneen seurakuntatilan siirtymistä Helsingin seurakuntayhtymän alaisuuteen. Etelä-sipoolaiset jäivät kaipaamaan näitä viihtyisiä toimitiloja. uusi Söderkullan kirkko poistaa tätä menetystä.

Kirkko nousi keskeiselle paikalle Sipoonlahden koulun, Neiti Miilin päiväkodin sekä uuden Pähkinälehdon asuinalueen välittömään läheisyyteen.

HUOM! Vuokrattaessa seurakuntasaleissa ei ole myöskään mahdollista tarjota alkoholia lukuunottamatta alkumaljaa.

• Osoite: Neiti Miilintie 2
  • Kokonaispinta-ala: n. 1127 m²
  • Ekologisia ratkaisuja mm. maalämpö ja aurinkopaneelit
  • Pääsuunnittelija Arkkitehtitoimisto Juhani Aalto Oy
  • Pääurakoitsija Jyrak Oy
  • Rakentaminen aloitettiin huhtikuussa 2017, kirkko vihittiin käyttöön elokuussa 2018.

TULE MUKAAN TOTEUTTAMAAN ALTTARITEOSTA!

Kutsukilpailun voittanut lasitaideteos julkistettiin torstaina 25.10. Söderkullan kirkolla Sipoossa. Palkintolautakunta valitsi jätetyistä ehdotuksista yksimielisesti Kirsti Taiviolan työn nimeltä ”Auringon laulu”. Teos koostuu 365 lasiosasta, joita on yhtä paljon kuin vuodessa päiviä. Lasisylinterit lepäävät hyllyjen varassa, joita koristavat lintujen muotoon leikatut metalliosat.

Teos on yhteisöllisesti osallistava, sillä lasiosien värit koostuvat sipoolaisten ottamista luontovalokuvista ja tekemistä piirroksista.

Huom. koronan aiheuttaman tilanteen vuoksi valokuvien lähetysaikaa on pidennetty, voit lähettää viimeistään heinäkuun loppuun asti itseottamasi luontovalokuvan tai piirtämäsi kuvan (1-3kpl) auringonlaulu@gmail.com
Liitä myös tekijän nimi ja mielellään myös pieni tarina / kuvaus. Kokoamme nettisivuille gallerian kuvista ja toteutuneistä teoksista,
mukaan pääsee 365 kuvaa.

Kuvista taiteilija poimii yksityinkohdan ja toteuttaa oman näkemyksensä mukaan. Teokset puhalletaan keväällä ja kesällä Nuutajärvellä, ja asennetaan kirkkoon ennen ensimmäistä adventtia.

Kirsti Taiviola on muotoilija, taiteiden maisteri, lasitaiteilija ja Aalto-yliopiston opettaja. Hän on kertonut teoksen taustoista mm. näin: ”Franciscus Assisilaisen koko luomakuntaa syleilevä Aurinkolaulu-rukous sekä kertomukset Franciscuksen saarnaamisesta pikkulinnuille ovat olleet alttariteoksen keskeisiä innoittajia. Kilpailuohjelman teologisessa taustassa esiin nostettu teema koko luomakunnan yhteydestä ja toive vihreän värin käytöstä ohjasi luontoaiheiden pariin mutta herätti ajatuksen myös siitä, että teos voisi auttaa vahvistamaan seurakuntalaisten yhteyden kokemusta ja kannustaa yhteisöllisyyteen. Teoksen mosaiikkimaisessa, monesta samanlaisesta mutta uniikista osasta koostuvassa toteutustavassa on viittaus ajatukseen, että jokainen meistä on osa isoa luomakunnan kokonaisuutta.”

Kuvissa testikappaleiden valmistusprosessia Nuutajärvellä (kuvat Kirsti Taiviola).

Lastenhoitohuone

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Sipoon kirkko

Sipoon Vanha kirkko

Neiti Miilin tie 2, 01150 Söderkulla

Liturgia ja saarna Sirpa Tolppanen, kanttorina Tiina Paloniemi.

Neiti Miilin tie 2, 01150 Söderkulla

Arki-illan ehtoollinen

Arki-illan ehtoollisessa laulamme rukouslauluja ja hiljennymme ehtoollisen viettoon.