TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta, siihen kuuluu mm. messuja, nuorteniltoja, ryhmän omia tapaamisia, leiri tai päiväripari ja konfirmaatio.

​​​​​​​Rippikoulujen ilmoittautuminen on päättynyt ja valinnoista on ilmoitettu osallistujille!

Rippikoulupastorin tervehdys:

Rippikoulu täynnä yhteyttä, turvallisuutta, pyhyyttä ja iloa

Olin itse riparilla tasan 30 vuotta sitten. Sen jälkeen olen saanut olla mukana kymmenissä ripareissa isosena ja työntekijänä. Näiden vuosikymmenten aikana olen huomannut, miten ripari on ollut lukuisille nuorille mullistava tai vähintäänkin hyvin merkityksellinen kokemus.  Tämä rippikouluesite kutsuu sinua mukaan kokemaan jotakin merkityksellistä.

Koko kirkon rippikoulusuunnitelmakin puhuu kokemuksesta neljällä sanalla: yhteys, turvallisuus, pyhyys, ilo. Nämä neljä sanaa piirtävät kuvaa riparista. Yhteyttä ei voi kokea yksin. Siksi luontevin tapa käydä rippikoulu on ryhmässä. Meillä yhteen rippikouluryhmään mahtuu 20-25 nuorta. Todennäköisesti se tarkoittaa uusia tuttavuuksia, ehkä jopa uusia ystäviä. Kaiken kaikkiaan Sipoon suomalaisessa seurakunnassa rippikoululaisia on ensi vuonnakin odotettavissa noin 150, ja koko valtakunnan tasolla rippikoulun käy neljä viidestä nuoresta.

Turvallisuus on ainakin sitä, että olet tervetullut mukaan juuri omana itsenäsi. Sinun ajatuksesi ja mielipiteesi ovat tärkeitä. Sinun kysymyksillesi ja pohdinnoillesi on tilaa. Ei ole väliä, oletko kasvissyöjä tai lihansyöjä. Ei ole merkitystä, tykkäätkö tytöistä vai pojista. On aivan sama, mikä on keskiarvosi, paljonko sinulla on rahaa tai minkä muotoinen nenäsi on. Mitään kiusaamista tai syrjimistä ei ripareillamme hyväksytä.

Rippikoulussa ollaan Pyhän äärellä. Se on tarkoituksella kirjoitettu tässä isolla alkukirjaimella. Ripari on hiljentymisen ja rukouksen paikka. Ripari on kristinopin koulu. Tärkeä kysymys rippikoulussa onkin se, mitä sinulle tarkoittaa olla kristitty.

Nauru ja hymy ovat hyvän riparin rakennusaineita. Teemme kaikkemme sen eteen, että rippikoulu voisi täyttyä ilolla. Mutta tässä tarvitaan jokaisen panosta. Siksi tämä vihkonen kutsuu sinua mukaan positiivisella mielellä tutkimaan erilaisia mahdollisuuksia riparillesi. Toivottavasti tämä vihkonen myös innostaa sinua ilmoittautumaan mukaan. Jokaiselle on tilaa. Tervetuloa mukaan!

Jos rippikouluasioissa sinulla on mitä tahansa kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä. Yhdessä varmasti löydämme vastauksen sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Mirkko von Hintze
Rippikoulupastori

Rippikouluihin ilmoittautuminen 12.10.-31.10.2020

rippileireille osallistuvat:

Nuorisotyönohjaaja / Etelä-Sipoon yhteisötyöntekijä

Nuorisotyönohjaaja Pirkko Komulainen on nimetty Etelä-Sipoon yhteisötyöntekijäksi. Tehtävä liittyy uuden Söderkullan kirkon ympärille syntyvän työn kehittämiseen. Yhteisötyöntekijän tehtävänä on verkostoitua eri Etelä-Sipoon yhteisöihin ja kehittää toimintaa yhdessä muiden seurakunnan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Yhteisötyöntekijä toimii myös uudenlaisen toimintakulttuurin kehittäjänä. Seurakuntaneuvosto nimitti Pirkon yhteisötyöntekijän määräaikaiseen tehtävään kolmeksi vuodeksi 1.6.2018-31.5.2021.