Hyppää sisältöön

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta, siihen kuuluu mm. messuja, nuorteniltoja, ryhmän omia tapaamisia, leiri tai päiväripari ja konfirmaatio.

ILMOITTAUTUMINEN LEIREILLE 2023 ON PÄÄTTYNYT 31.10., ota tarvittaessa yhteyttä rippikoulupappi Mirkkoon: mirkko.vonhintze@evl.fi / p. 050 566 3687

Tarjolla parhautta

”Ripari oli yksi elämäni parhaista kokemuksista.”
”Riparilla opin tuntemaan itseäni paremmin.”
”Riparilla saa viikon mittaisen yökylän kavereiden kanssa.”
”Ripari on parasta, koska siellä tutustuu uusiin ihmisiin.”

Näin kuvaavat omaa riparikokemustaan viime kesän riparilaiset ja isoset Sandra, Ilo, Aninka ja Aino. Samankaltaista palautetta ja kommentteja olen kuullut vuosien saatossa usein rippikouluista. Nyt on sinun vuorosi. Olet sydämellisesti tervetullut itse kokemaan riparin ihmeen.

Riparilla on pitkät perinteet. Yhä edelleen melkein neljä viidestä viisitoistavuotiaasta käy rippikoulun. Se on huomattavan paljon. Rippikoulu on kiitettävän hyvää, jos on uskominen riparille osallistuneita. Suuren kyselyn mukaan ripareiden arvosanaksi tuli kouluarvosanoin lähes 9. Syitä tähän palautteeseen ja riparin suosioon on varmasti monia. Joitakin syistä löytyy tämän tekstin alun lainauksista.

Ehkä yksi syy riparin suosioon löytyy siitä, että riparin keskeisiä ”arvoja” ovat ilo, turva ja merkitys. Tärkeänä tavoitteena on se, että riparilla on hauskaa. Hyvä ripari on rakennettu hymyistä ja naurusta. Riparilla luovuudella ja hulluttelulle on ehdottomasti tilaa. Yhtä tärkeää on se, että saat olla juuri se ja sellainen kuin olet. Minkäänlaista vähättelyä, syrjimistä tai kiusaamista ei riparilla hyväksytä. Vielä kun tähän kaikkeen lisätään elämää suurempien kysymysten pohdinta, alkaa hyvä soppa olla valmiina. 

Olet sydämellisesti tervetullut tähän parhauteen mukaan. Lisää tietoa ripareista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tämän esitteen seuraavilta sivuilta. Jos jokin asia askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä. 

Odottavin terveisin

Mirkko von Hintze
rippikoulupastori
050 566 3687
mirkko.vonhintze@evl.fi

Konfirmaatiokuvitus

Lyhyt info ripareista 2023, ajankohdat ja konfirmaatiopäivät