Hyppää sisältöön

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta, siihen kuuluu mm. messuja, nuorteniltoja, ryhmän omia tapaamisia, leiri tai päiväripari ja konfirmaatio.

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittautuminen on auki 11.-31.10.
 

Rippikoulu on ainutlaatuinen kokemus, joka yhdistää suomalaisia sukupolvien ajan. Noin 80 prosenttia suomalaisista käy rippikoulun. Rippikoulu on siis suositumpi kuin Youtube, Instagram tai Netflix. Se on jopa suositumpi kuin viestisovellus Whatsapp tai hampaiden harjaaminen suositusten mukaan.

Tälle suosiolle on monia syitä. Noin kahdenkymmenen riparin kokemuksella voin sanoa, että rippikoulu on lähes aina positiivinen kokemus. Myös tilastot kertovat samaa, sillä nuoret ovat antaneet riparille kiitettävän arvosanan 9-. Tähän kokemukseen vaikuttaa ryhmän yhteishenki, mihin jokainen voi omalta osaltaan olla vaikuttamassa. Ripareilla saa olla aivan oma itsensä ja kaikenlaiseen kiusaamiseen puututaan herkästi. Viikossa ehtii tutustua ryhmään, vaikkei sieltä aluksi tuntisi ketään. Turvallisessa ryhmässä pääsee myös syntymään porukan omia juttuja ja hassutteluja.

Ripari ei kuitenkaan ole pelkkää ilakointia, vaan siellä ollaan isojen kysymysten äärellä. Riparin keskeinen kysymys on, että mitä minulle tarkoittaa olla kristitty. Tähän liittyy se, miten näen itseni ja muut ihmiset ympärilläni ja mitä ajattelen Jumalasta. Näille pohdinnoille ja keskusteluille on riparilla tilaa. Jokainen ja jokaisen mielipiteet ovat arvokkaita.

Itselleni yksi parhaista asioista riparilla on yhdessä hiljentyminen, laulaminen ja rukoileminen. Hartauselämä on monelle vierasta ja voi olla aluksi vaikeaakin, mutta vuosien varrella saadun palautteen perusteella nämä hetket ovat juuri niitä koskettavimpia ja mieleen jääviä kokemuksia.

Lopulta jokainen riparilainen itse yhdessä muun ryhmän kanssa tekee riparista juuri niin hyvän kuin se on. Kutsun sinut rippikouluun positiivisella mielellä. Tutustu erilaisiin vaihtoehtoihin tässä esitteessä ja ilmoittaudu mukaan. Jos sinulle jää jotain kysyttävää, ota yhteyttä. Tervetuloa rippikouluun!
 

Tero Heikkilä
050 303 9464
tero.heikkila@evl.fi


Rippikoulupastori tavoitettavissa 11.10.2021 alkaen
Mirkko von Hintze
050 566 3687
mirkko.vonhintze@evl.fi