Uutislistaukseen

Uusi kiinteistöpäällikkö aloitti virassaan

274038352_1321099411702598_5786807248581717002_n.jpg

Sipoon seurakuntayhtymän uusi kiinteistöpäällikkö Richard Grönholm aloitti työnsä helmikuun alussa. Hän seuraa tehtävässä Timo Yrjöstä, joka jäi eläkkeelle. 

-Olen koulutukseltani rakennusmestari, ja olen työskennellyt aika monta vuotta koulutussektorilla. Viimeisimmät neljä vuotta olen työskennellyt isännöitsijänä Porvoossa, kertoo Grönholm.

Porvoo on myös hänen kotipaikkansa. Hän asuu siellä 1700-luvulla rakennetussa talossa. 
-Olen aina ollut kiinnostunut vanhoista rakennuksista. Kun huomasin, että virka oli auki, niin ajattelin että se voisi olla mielenkiintoista. 

Työtehtäviin kuuluu pitää huolta seurakunnan kiinteistöistä aina 1400-luvulla rakennetusta vanhasta kirkosta Söderkullan kirkkoon, joka vihittiin käyttöön kolme ja puoli vuotta sitten. 

-Tärkeintä on ylläpitää ja hoitaa. Rakennusten päivittäisessä ylläpidossa on jo itsessään paljon tekemistä, ja usein tulee vastaan sellaista, mikä pitää korjata heti. 

Kevään ja kesän aikana kunnostetaan Sipoon kirkon ikkunat, sen projektin Grönholm peri edeltäjältään. Seuraavaksi Grönholmin tehtävänä on laatia remonttisuunnitelma kaikille kiinteistöille ja panna vauhtia hautausmaan laajennussuunnitelmiin. 

-Hautapaikat uhkaavat loppua, toteaa Grönholm. Kolmen ensimmäisen työviikon jälkeen kiinteistöpäälliköstä tuntuu, että opittavaa on vielä paljon. -On vielä paljon sellaista, mitä en tiedä. Pitää perehtyä asioihin ja muodostaa kokonaiskuva.

Grönholm kuuluu niihin, jotka liikkuvat mielellään vapaa-aikanaan. Useimmiten hän lähtee kävelylle koiran ja vaimon kanssa. -Muutaman kerran viikossa käyn aamujumpassa ennen töihin lähtöä, viime vuonna hankimme lumikengät.

Teksti ja kuvat Mikael Grönroos, 
käännös Elisa Varkemaa

16.3.2022 16.03