Ajankohtaista seurakunnasta

Kesäkonsertit Vanhassa kirkossa

29.5.2019 13.30

P1010338_L.jpg

Vanhassa kirkossa torstaisin klo 19 Konserttisarja on toteutettu yhteistyössä Sibbo svenska församlingin kanssa. Vapaa pääsy, ohjelma 5€. Konserttien yhteydessä toimii Sipoon marttayhdistysten ylläpitämä Tapulikahvila!

4.7. Mozart & Debussy
Felis-kvartetti esiintyy.
Ohjelmassa kuullaan Debussyn jousikvartetto ja Mozartin jousikvartetto G-duuri.

11.7. Kesän kaikuja

Trio Valo esiintyy.
Tia Svanberg - sopraano,
Marja Nevankallio - kantele,
Kirsi Ruotsala - viulu
Kesän kaikuja –konsertti sisältää kesäisiä, tuttuja ja vähemmän tunnettuja suomalaisia kansan- ja yksinlauluja sekä instrumentaalimusiikkisävellyksiä mm. Oskar Merikannolta, Erkki Melartinilta, Heino Kaskelta ja Jean Sibeliukselta.

18.7. In Darkness Let Me Dwell

Anna Villberg - sopraano
Pentti Hildén - renessanssiluuttu,
mandora ja laulu
Pimeydessä sallikaa minun asua, näin alkaa eräs englantilaisen John Dowlandin (1563-1626) upeimmista lauluista. Konsertti on kuin yöllinen vaellus jossa sukelletaan Dowlandin laulujen ajattoman herkkien ja kirkkaiden sävelten siivittämänä yhä syvemmälle öiseen pimeyden valtakuntaan. Yön demonit joutuvat kuitenkin perääntymään ja toivo palaa Dowlandin omien hartaiden laulujen myötä. Vähitellen yön valta murtuu ja konsertti päättyy Dowlandin maanmiehen Henry Purcellin (1659-1695) valoisiin säveliin.

25.7. Matkailua

kuudella kielellä!
Ilkka Turta - kitara
Ohjelmassa kuullaan renessanssimusiikkia 1500-luvun Espanjasta ja Italiasta sekä ranskalaista, brasilialaista ja kuubalais-afrikkalaista musiikkia 1900-luvulta.
Säveltäjät: Canova da Milano, Mudarra, de Narvàez, Satie, Auric, Tailleferre, Villa-Lobos, Brouwer

1.8. L’Amante Secreto

Barokkiyhtye Ombra Sonora esiintyy.
Petra Schauman - laulu,
Mirva Laine - barokkiviulu,
Ritva Hautsalo - viola da gamba ja lirone
Päivi Vesalainen - cembalo
Ohjelmassa kuullaan barokin naissäveltäjien aarteita seuraavilta säveltäjiltä: Barbara Strozzi, Isabella Leonarda, Anna Boni, Chiara Margarita Cozzolani.

8.8. Maailman ympäri

60 minuutissa
Just a Duo esiintyy.
Alice Thompson - huilu
Antero Pellikka - kitara
Nimensä mukaisesti konsertin ohjelmassa on musiikkia Englannista, Romaniasta, Intiasta, Japanista, Papua-Uusi-Guineasta, Etelä-Amerikasta ja Yhdysvalloista.

15.8. Bach & Coltrane

Esa Pietilä - saksofoni
Juhani Aaltonen - saksofoni
Hengellisen musiikin kaksi mestarisäveltäjää Johann Sebastian Bach ja John Coltrane kohtaavat toisensa saksofonien maailmassa.