Ajankohtaista seurakunnasta

Uutislistaukseen

Tulevat rajoitteet yleisötilaisuuksiin 23.11.2020-13.12.2020.

20.11.2020 18.20

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on annettu määräyksiä ja rajoituksia yleisötilaisuuksien järjestämisestä seuraavaksi kolmeksi viikoksi 23.11.2020-13.12.2020. Uusien määräysten mukaisesti sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä tulee rajoittaa 20 henkeen. Seurakuntien yleisötilaisuuksiksi lasketaan kaikki seurakuntien omissa tiloissa toteutuvat tilaisuudet mm. jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset kuten kastetilaisuudet, hautaan siunaamiset ja vihkitilaisuudet, sekä muut seurakunnan tilaisuudet kuten perhekerhot, nuorten tilaisuudet, erilaiset ryhmät ja piirit ym.

Jumalanpalvelusten osalta seurakunta jatkaa niiden suoratoistoa (striimausta) Kirkko Sipoossa - Kyrkan i Sibbo - Youtube-kanavalla 1. adventtisunnuntaista 29.11. lähtien. 

Yksityistilaisuuksien järjestämisestä valtiovallan asettama pääkaupunkiseudun Koordinaatiotyöryhmä suosittelee noudattamaan harkintaa ja pidättyväisyyttä. Tästä johtuen Sipoon kunta suosittelee, että yksityistilaisuuksien henkilömäärä rajataan 10 henkeen. Seurakunnissa seuraamme kunnan linjausta, emmekä voi valitettavasti antaa omia tilojamme yli 10 hengen yksityistilaisuuksiin kuten kastekahveihin, hääjuhliin, muistotilaisuuksiin ja syntymäpäiväjuhliin-

Koronatartunnalta suojautumiseen seurakunnat suosittelevat vahvasti Terveyden ja hyvinvointilaitoksen ohjetta, jolla suojaat itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta: 

1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona. 

2. Pidä ainakin 1–2 metrin etäisyys muihin ihmisiin. 

3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta. 

4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä. 

5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

Valtiovalta on ilmaissut määräysten ja rajoitusten pyrkimyksenä hillitä tartuntoja ja "pelastaa joulu". Toivon kaikille sinnikkyyttä ja vastuuntuntoa, jotta yhdessä saisimme tartuntojen määrän laskemaan ja saisimme viettää joulua turvallisesti lähimpiemme kesken. Toivon kaikille hyvän Jumalan varjelusta ja siunausta kaiken epävarmuuden ja huolen keskelle. Hänen varjelukseensa voimme luottaa vaikeimpinakin hetkinä. 

Hyvää adventin ja joulun odotusta!

Juha Ilonen

lääninrovasti, kirkkoherra

Sipoon suomalainen seurakunta