Ajankohtaista seurakunnasta

Koronatiedote / päivitetty 27.11.

27.11.2020 23.26

Haluamme toimia turvallisesti koronaohjeistuksia noudattaen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ajalle 30.11.-20.12.2020.

Pyrimme omilla toimillamme estämään koronaviruksen leviämistä sekä suojelemaan riskiryhmiä.

Seurakunnan toimintaan, kirkollisiin toimituksiin ja tapaamisiin voi osallistua vain terveenä.

Vaikutus seurakunnan toimintaan

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeiden mukaisesti seurakunnassa perutaan:

• Kaikki kokoava toiminta.
  • Pienryhmätoiminta (piirit, ryhmät, kokoontumiset yms.)
  • Myös lasten ja nuorten sisätiloissa oleva toiminta on peruuntunut

Poikkeukset

• Jumalanpalvelukset pidetään, mutta tilaisuuksiin voi kokoontua vain korkeintaan 10 henkeä mukaan lukien toimittajat
  • Kirkolliset toimitukset, joissa samoin kokoontumisrajoitus on korkeintaan 10 henkeä

Kasvomaskisuositus

• Seurakunnan sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa ja tapaamisissa suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.
  • Toivomme, että sinulla on oma kasvomaski mukanasi.

Muutoksia joulunajan Sipoon Ristiin ja tapahtumakalenteriin

• Joulunajan Sipoon Risti on jaettu koteihin viikolla 48. Esitteen tapahtumiin tulee muutoksia.
  • Seuraa lehti-ilmoituksiamme ja verkkosivuja.
  • Verkkosivujemme tapahtumakalenteriin päivitetään peruuntuneet ja siirretyt tilaisuudet.

Messut

• 29.11.-20.12.2020 jumalanpalvelukset Sipoon kirkoissa striimataan eli lähetetään suorana verkkoon. Jumalanpalvelus on katsottavissa seurakuntien Youtube-kanavilla ja nettisivuillamme myös jälkeenpäin.
  • 1. adventtisunnuntaina 29.11. Sipoon kirkon messuun voi osallistua korkeintaan 20 henkeä mukaan lukien toimittajat, ja sitä seuraavina sunnuntaina korkeintaan 10 henkeä mukaan lukien toimittajat

Kirkolliset toimitukset

• Kirkollisiin toimituksiin (hautajaiset, vihkimiset, kasteet) seurakunnan tiloissa voi 30.11. jälkeen osallistua korkeintaan 10 henkeä työntekijät mukaan lukien.
  • Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.
  • Kotona järjestettävissä toimituksissa pyydämme noudattamaan yleisesti annettuja suosituksia sekä osallistujamäärän että kasvomaskin käytön suhteen.

Viraston ja Taloustoimiston asiakaskohtaamiset

Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto on auki normaalisti ma-pe klo 9.00-12.00. Pyydämme käyttämään kasvomaskia, kun asioit virastossa.

Kirkkoherranviraston eteisessä on myös saatavana maski ja käsidesiä.

Tarve keskustella

• Voit olla yhteydessä suoraan seurakuntamme pappeihin ja diakoniatyöntekijöihin, jos toivot keskusteluapua. Yhteystietomme löytyvät täältä

• Tarkempia tietoja ja työntekijöiden yhteystietoja antaa myös kirkkoherranvirasto p, 09 239 1525 (ma-pe klo 9-12)

• Diakonian ajanvarauspäivystys torstaisin klo 13-14 p. 040 500 3333

• Voit myös soittaa kirkon palvelevaan puhelimeen p. 0400 22 11 80 joka ilta klo 18-24, tai chattailla kirkon palvelevan chatin kautta ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi

Haluamme toivottaa kaikille hyvää, turvallista ja siunattua adventin aikaa!

Juha Ilonen
kirkkoherra, lääninrovasti